Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykaszárny székely módra

Pulykaszárny székely módra
Pulykaszárny székely módra
120 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogósan, vörös káposztával a legjobb!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Köretnek krumplipürét, párolt vörös káposztát válasszunk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárnyakat befűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Lefödjük, és legalább egy éjszakát állni hagyjuk (hideg helyen, hűtőben).
  2. Másnap, ha már jól bepácolódott a húsunk, kivesszük, aztán egy főzőedénybe rakjuk (én kuktába szoktam, mert hamarább van), és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Két evőkanálnyi sóval ízesítjük. Körülbelül 1 óra alatt puhára pároljuk.
  3. Ha megvan, kivesszük, és egy tálcára rakjuk. (A levét nem föltétlenül kell kidobni, húsleves alapnak tökéletes.)
  4. Megkenjük a tepsit zsírral, belerakjuk a combokat, és előmelegített sütőben, körülbelül 40 percig sütjük.
  5. Amikor már nagyjából kész, megkenjük mézzel, hogy szép aranybarnára piruljon, és visszarakjuk a sütőbe még legalább 10 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 337
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
29 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykaszárny, pulyka felsőcomb, sült szárnyas, ropogós pulyka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilagyieva
szilagyieva Wed, 2019-04-03 11:52

A recept címe: pulykaszárny....,a hozzávaló: pulyka felső comb.....?!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2019-04-03 14:35

Kedves szilagyieva!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet. Sajnos pulykaszárny alapanyagunk nincsen, így pulykahússal helyettesítettük.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

579
pulykahús 2 kg
fokhagyma 5 gerezd
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 3 ek
méz 3 ek
víz 2 l