r
Nosalty Logó

Heni szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Heni szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 5259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésként begyújtjuk a sütőt (kb. 180 fok), hogy felmelegedjen, mire a tészta kész.
  2. Kikenünk olajjal vagy margarinnal egy közepes méretű tepsibe méretezett sütőpapírt, majd körbeszórjuk liszttel (az oldalát is).
  3. A tojásokat szétválasztjuk 2 nagy méretű tálban.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval keményre felverjük. (Ügyeljünk arra, hogy a fehérjékhez ne keveredjen egy pici sárgája sem, különben nem tudjuk kemény habbá felverni.)
  5. Először a sárgákat verjük fel a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, majd a citromlevet, a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőporral összekeverjük. (A sorrend fontos!)
  6. Ezután a fehérjéket verjük fel, óvatosan, hogy ne törjön és a masszához vegyítjük.
  7. Beleöntjük a tésztát a kikent-szórt tepsibe. Kicsit elsimítjuk, a széle felé kihúzzuk, majd mehet a sütőbe.
  8. 15 perc sütés után érdemes ránézni, általában ekkor már van illata.
  9. Villával vagy hústűvel a közepébe szúrunk és ha nem marad tészta az eszközön, kész a sütemény.
  10. A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgákkal, majd sűrűre főzzük (mint a pudingot).
  11. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük.
  12. A kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk egy jó éles késsel.
  13. Az alsó lapra mogyorókrémet kenünk, majd rákenjük a főzött, margarinnal kikevert krém felét is.
  14. Azután ráhelyezzük a felső piskótalapot és a maradék krémmel egyenletesen bevonjuk, majd a tetejére csokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13351
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Miután kész a süti, 1 órára érdemes hűtőbe tenni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Abszolút fantáziasüti. A vizes piskótához szerettem volna valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető krémet készíteni.  A siker nem maradt el. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...