Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Heni szelet

Heni szelet
Heni szelet
53 perc / előkészület: 35 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Abszolút fantáziasüti. A vizes piskótához szerettem volna valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető krémet készíteni.  A siker nem maradt el. 

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Miután kész a süti, 1 órára érdemes hűtőbe tenni.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként begyújtjuk a sütőt (kb. 180 fok), hogy felmelegedjen, mire a tészta kész.
  2. Kikenünk olajjal vagy margarinnal egy közepes méretű tepsibe méretezett sütőpapírt, majd körbeszórjuk liszttel (az oldalát is). 
  3. A tojásokat szétválasztjuk 2 nagy méretű tálban.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval keményre felverjük. (Ügyeljünk arra, hogy a fehérjékhez ne keveredjen egy pici sárgája sem, különben nem tudjuk kemény habbá felverni.)
  5. Először a sárgákat verjük fel a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, majd a citromlevet, a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőporral összekeverjük. (A sorrend fontos!)
  6. Ezután a fehérjéket verjük fel, óvatosan, hogy ne törjön és a masszához vegyítjük.
  7. Beleöntjük a tésztát a kikent-szórt tepsibe. Kicsit elsimítjuk, a széle felé kihúzzuk, majd mehet a sütőbe.
  8. 15 perc sütés után érdemes ránézni, általában ekkor már van illata.
  9. Villával vagy hústűvel a közepébe szúrunk és ha nem marad tészta az eszközön, kész a sütemény.
  10. A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgákkal, majd sűrűre főzzük (mint a pudingot).
  11. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük. 
  12. A kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk egy jó éles késsel.
  13. Az alsó lapra mogyorókrémet kenünk, majd rákenjük a főzött, margarinnal kikevert krém felét is.
  14. Azután ráhelyezzük a felső piskótalapot és a maradék krémmel egyenletesen bevonjuk, majd a tetejére csokit reszelünk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26x36x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 577
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Henrietta

Mióta szakács: 2010.11.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes süti, mogyorókrémes süti, mogyorókrémes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1316
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
víz 1 dl
citromhéj 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 3 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 2.5 dl
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
nutella 2 ek
csokoládéforgács 3 ek