r
Nosalty Logó

Heni szelet

NS
Heni szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

1316
Kalória
18.2g
Fehérje
158.8g
Szénhidrát
68g
Zsír
88g
Víz
343.2g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
105.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    635.3 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 5259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésként begyújtjuk a sütőt (kb. 180 fok), hogy felmelegedjen, mire a tészta kész.
  2. Kikenünk olajjal vagy margarinnal egy közepes méretű tepsibe méretezett sütőpapírt, majd körbeszórjuk liszttel (az oldalát is).
  3. A tojásokat szétválasztjuk 2 nagy méretű tálban.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval keményre felverjük. (Ügyeljünk arra, hogy a fehérjékhez ne keveredjen egy pici sárgája sem, különben nem tudjuk kemény habbá felverni.)
  5. Először a sárgákat verjük fel a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, majd a citromlevet, a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőporral összekeverjük. (A sorrend fontos!)
  6. Ezután a fehérjéket verjük fel, óvatosan, hogy ne törjön és a masszához vegyítjük.
  7. Beleöntjük a tésztát a kikent-szórt tepsibe. Kicsit elsimítjuk, a széle felé kihúzzuk, majd mehet a sütőbe.
  8. 15 perc sütés után érdemes ránézni, általában ekkor már van illata.
  9. Villával vagy hústűvel a közepébe szúrunk és ha nem marad tészta az eszközön, kész a sütemény.
  10. A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgákkal, majd sűrűre főzzük (mint a pudingot).
  11. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük.
  12. A kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk egy jó éles késsel.
  13. Az alsó lapra mogyorókrémet kenünk, majd rákenjük a főzött, margarinnal kikevert krém felét is.
  14. Azután ráhelyezzük a felső piskótalapot és a maradék krémmel egyenletesen bevonjuk, majd a tetejére csokit reszelünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36x6

Abszolút fantáziasüti. A vizes piskótához szerettem volna valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető krémet készíteni.  A siker nem maradt el. 

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek