Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos ricottagombócok

Spenótos ricottagombócok
Spenótos ricottagombócok
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti, reszelt sajtot is szórhat a tetejére.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát keverjük össze a tojássárgájával, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és aprított spenótlevéllel. Végül adjuk hozzá a morzsát.
  2. Keverjük alaposan össze, és tegyük félre néhány percre, míg a zsemlemorzsa megduzzad. Kézzel könnyen formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, tegyünk hozzá még morzsát.
  3. Vizes kézzel készítsünk diónyi golyókat belőle, majd forrásban lévő sós vízben főzzük puhára őket. Mikor feljönnek a víz felszínére, el is készültek.
  4. A tejszínt melegítsük fel, de ne forraljuk, keverjük el benne a lisztet, dobjuk bele a zúzott fokhagymát és az aprított snidlinget, majd öntsük a ricottagolyókra, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 022
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ricottás gombóc spenóttal, gombóc ricottával és spenóttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2020-07-11 16:39

Finom is, különlegesség is, de mégis az a legjobb benne, hogy csodaszépen lehet tálalni. Kevés munka után olyan az eredmény, mintha rettenetes mutatványok árán készült volna el. :) Mi nagyon megszerettük.

370
ricotta 40 dkg
tojássárgája 2 db
1 kávéskanál
szerecsendió 1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
spenót 25 dkg
zsemlemorzsa 4 dkg
főzőtejszín 3 dl
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
snidling 2 ek