r
Nosalty Logó

Spenótos penne 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos penne 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21983 micro
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9041.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    2875 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    989 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1525.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4492 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2639 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87933 micro
Összesen 4528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3057 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  2. Egy seprenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, felöntjük fehérborral, redukáljuk kb. 1 dl-re.
  3. Közben teszünk fel forrni vizet külön lábosban.
  4. A spenótot lazán, összetépkedve rászórjuk a fokhagymára, fedő alatt pároljuk 3-4 percig, míg megfonnyad.
  5. A tejszínt és a krémsajtot ráöntjük, elkeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Közben felforrt a víz, a tésztát "al dente"-re (roppanósra) főzzük.
  7. Az öntetet a leszűrt tésztára öntjük, keverjük 2 percig, és pihentetjük kicsit tálalás előtt.
  8. Durvára reszelt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 56126
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Ha lehet parmezánnal tálaljuk, ha nem jutunk hozzá, trappista is megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a spenótot, és kellett egy jó recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek