Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót Kiss Móni konyhájából

Spenót Kiss Móni konyhájából
Spenót Kiss Móni konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán két helyen ettem nagyon jó spenótot. Az egyik a kislányom keresztanyukájánál , a másik pedig az egyik barátnőmnél. A recept az utóbbitól van, nagyon finom, és még a párom is megette, pedig ő aztán nem egy főzelék evő ember!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből és olajból rántást keverünk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
  3. Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
  4. Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
  5. Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is vagyunk vele. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 052
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótfőzelék, parajfőzelék, spenót rántással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bettush
Bettush Sun, 2013-04-21 16:37

Épp most ettük meg az ebédet :D
Köszönöm a receptet, ez volt az első spenótom ! De tettem még bele egy tojást is, mert eszembe jutott, hogy a mama is tett máskor...

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-02-05 07:17

Kedves Boribon!
Sajnos azt nem tudom,hogy mennyi kell a frissbol.((((
Azt,akkor amikor mar puhara foztem,paroltam,akkor turmixolni ossze. Mint egy-ket kremlevesnel,hogy a megfott dolgot turmixolni es aztan izesiteni stb.
Kellemes napot:Moni

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-02-05 03:12

Kedves Moni, friss spenotbol szerinted mennyi kell, hogy kb ennyi fozelek legyen belole? Azt osszeturmixolod? Melyik fazisban?

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2012-02-05 10:20

Szia Boribon! Mi kb. 1 kg frissből csináljuk, ha ez segít.Fokhagymával, fedő alatt, pici vízzel megpároljuk, turmixoljuk, majd ezután készítjük el, akár habarással vagy rántással. Ki hogyan szokta vagy szereti.

151
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
spenót 450 g
tej 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint