Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót ahogy Zora készíti

Spenót ahogy Zora készíti
Spenót ahogy Zora készíti
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki nem szerette életében a mirelit spenótot, ezt a változatot imádja. Érdemes kipróbálni, isteni! Tükörtojással szoktam tálalni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot feltesszük főni sós vízben, ami kb. 5 perc. Majd szűrőbe tesszük és hagyjuk lecsöpögni. Ha kihűlt, kicsit rásegíthetünk egy kis nyomkodással, majd apróra vágjuk.
  2. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  3. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és aranysárgára pirítjuk. Beletesszük az összevágott spenótot, kicsit öszzekeverjük a rántással és felöntjük annyi tejjel, hogy ne legyen túl híg. Az összezúzott fokhagymát, sót is beletesszük, közben folyamatosan kevergetjük és adagoljuk hozzá a tejet, amennyire szükség van. Vigyázat! Ha nagyon sűrű lesz, köpköd, ezért kell kevergetni!
  4. Majd beletesszük a beáztatott zsemléket, és villa segítségével kicsit elpaszírozzuk a főzelékben, de nem kell pépesre. 2-3 perc főzés után elzárjuk a gázt, és belekeverünk 2 tojássárgáját. Ezt el is lehet hagyni, de én így szoktam.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 161
elküldve: 7
receptkönyvben: 147
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenót, spenótfőzelék, parajfőzelék

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Mon, 2015-08-10 18:31

A spenótba, még nem tettem tojást, de a zsemlét már régóta rakok bele. Most ki fogom próbálni, mert a sóskát készítettem már felvert tojással. Nagyon finom krémes íze van.

tandrea
Boni / tandrea Thu, 2014-06-05 10:58

Lajos Mari főzelék könyvében találtam pár éve ezt a receptet. Szerintem a legjobb spenót recept. Mindig így csinálom, mert mindenkinek nagyon ízlett az első alkalomkor. Gondoltam felteszem erre az oldalra, de látom Zora megelőzött, már 2 éve fent van. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek, egyszer így is ki kell próbálni.

balintmonika
balintmonika Tue, 2014-04-08 17:26

A mai spenótot így készítettem el.Eleinte egy kicsit gyanús volt a zsemle...eleinte.Mint kiderült,sokkal praktikusabb mint a főtt krumpli,amit eddig használtam.Mivel spenót mellé nálunk tükörtojás dukál,a főzelékbe külön nem tettem se sárgáját se egész tojást.Köszi az időtakarékos receptet!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-20 20:53

Remek! Kivancsian neztem meg a receptet, lehet-e meg valamit mondani spenot-ügyben. Mint hamarosan kisült: lehet:)! Az ujdonsag szamomra a beaztatott zsemle. Köszi! Marti

AxXx
AxXx / AxXx Mon, 2013-04-29 15:10

Fini :) Szeretem. Egész tojást ütök bele, nem csak a sárgáját, hagyom kicsit összeállni a tojásokat, majd nagyobb darabkákra töröm villával....

sarai eva
sarai eva Fri, 2013-04-05 09:34

Ez az igazi spenót.Harminc éve így csinálom és nem változtatnék rajta.

256
spenót 1 kg
zsemle 2 db
fokhagyma 3 gerezd
tej 0.5 l
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 0.5 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint