Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás öntött kenyér

Spárgás öntött kenyér
Spárgás öntött kenyér
59 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amúgy isteni de teljesen magára hagyott rozscipó megmentésére. Az amerikai konyha egyik kedvelt fogása, főleg brunchra eszik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen más hússal és zöldséggel is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret kockákra vágjuk. A bacont szintén.
  2. A spárgák végét elpattintjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Lobogó, sós vízben 3 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük.
  3. A bacont kis lángon kisütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük. A zsírját félretesszük a tepsi kikenéséhez.
  4. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, adunk hozzá egy pici borsot, és a mustárt, belereszeljük majdnem az egész sajtot.
  5. A kenyérkockákat, a bacont és a spárgát is hozzákeverjük, és jól összekeverjük, hogy a kenyeret mindenhol érje a tejes-tojásos lé.
  6. Szűrőlapáttal óvatosan lenyomkodjuk, majd alufóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük éjszakára.
  7. Másnap 160 fokon kb. 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 401
elküldve: 7
receptkönyvben: 267
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

strata, baconös-spárgás rakott kenyér, öntött kenyér spárgával és baconnel.

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mesetó
meseto / mesetó Tue, 2015-05-12 21:42

Kedves Dacota, , milyen mustárt (ld. 4. pont) használsz és mennyit teszel bele?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2015-05-13 11:37

Szia!
Bocsi, kifelejtettem, de pótoltam! Én dijoni-t használtam, de szerintem bármilyen mustár megfelel - magos, sárga, angol, ami épp van otthon. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

347
rozskenyér 30 dkg
zöldspárga 30 dkg
bacon 10 dkg
tojás 4 db
tej 5 dl
sajt 8 dkg
mustár 2 teáskanál