Spárgás öntött kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50g rozskenyér130 kcal
-
50g zöldspárga7 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
83g tej47 kcal
-
13g sajt47 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
343
Kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g rozskenyér777 kcal
-
300g zöldspárga42 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
500g tej280 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
2051
Kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
20g rozskenyér52 kcal
-
20g zöldspárga3 kcal
-
6.7g bacon26 kcal
-
14.7g tojás18 kcal
-
33.3g tej19 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
137
Kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
343
Kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 885 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6736.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1474 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1322 mg
-
Nátrium 3516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 538.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 192 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 978 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2627 micro
Összesen
2051
Kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
137
Kcal
Hozzávalók
-
30 dkg rozskenyér
-
30 dkg zöldspárga
-
10 dkg bacon
-
4 db tojás
-
5 dl tej
-
2 teáskanál mustár
Elkészítés
- A kenyeret kockákra vágjuk. A bacont szintén.
- A spárgák végét elpattintjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Lobogó, sós vízben 3 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük.
- A bacont kis lángon kisütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük. A zsírját félretesszük a tepsi kikenéséhez.
- A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, adunk hozzá egy pici borsot, és a mustárt, belereszeljük majdnem az egész sajtot.
- A kenyérkockákat, a bacont és a spárgát is hozzákeverjük, és jól összekeverjük, hogy a kenyeret mindenhol érje a tejes-tojásos lé.
- Szűrőlapáttal óvatosan lenyomkodjuk, majd alufóliával lefedjük, és hűtőbe tesszük éjszakára.
- Másnap 160 fokon kb. 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 307
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15362
- Feltöltés dátuma: 2015. május 07.
Ajánló
Bármilyen más hússal és zöldséggel is elkészíthető.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Dacota
536 recept
Egy amúgy isteni de teljesen magára hagyott rozscipó megmentésére. Az amerikai konyha egyik kedvelt fogása, főleg brunchra eszik.