r
Nosalty Logó

Spárgás csirkemell Mari konyhájából

mari
Spárgás csirkemell Mari konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

477
Kalória
30.7g
Fehérje
9.6g
Szénhidrát
36g
Zsír
267.2g
Víz
164.7g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 477 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.4 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7082.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2214 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2624 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1603.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    8028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9977 micro
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, megsütjük.
  2. A spárgát megpucoljuk, a fás végét levágjuk, kidobjuk. A fejét levágjuk, félretesszük, 3 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós, citromleves, kiskanálnyi vajas vízben, forrástól számítva 5 percig forraljuk, leszűrjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, bele a spárgát meg a spárga fejet, az apróra vágott petrezselymet, a 0,5 l tejszínt és a fele reszelt sajtot + só, bors. Közben a tejfölt a liszttel összekeverjük, és a felforralt tejszínes-sajtos raguba keverjük.
  4. Vajjal kikent jénaiba helyezzük a fele csirkemellet, ráöntjük a fele spárgás ragut. Megint a csirkemell, ragu. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  5. Sütőbe tesszük, alufóliával lefedjük. Kb 1/2 óra múlva leszedjük az alufóliát, és rásütjük a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Kiváló vendégváró, bőséges étel. Előző nap elkészíthető. A vendégek érkezésére pedig frissen süthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...