r
Nosalty Logó

Fűszeres füstölt sajtos csirkemell krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres füstölt sajtos csirkemell krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húshoz

burgonyához

Összesen 564 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húshoz

burgonyához

Összesen 1693 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húshoz

burgonyához

Összesen 151 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 564 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    638 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1693 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

húshoz

burgonyához

Elkészítés

húshoz

  1. A csirkemellet 3 szeletre vágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és ráöntjük az olaj egy részét.
  2. Egy tálban megkevergetjük, hogy mindenből mindenhova jusson (pont annyit hagyjunk, hogy ha szükséges, a sütéshez használt tálat és serpenyőt ki tudjuk vele annyira kenni, hogy ne ragadjon le - én kerámia serpenyőt és hőálló üvegtálat használok, ezért ezt kihagyom).
  3. A csirkemell álljon ebben a "pácban" fél-egy órát. Így finomabb lesz, kevésbé szárad majd ki.
  4. Serpenyőben süssük meg a csirkemelleket, és tegyük őket tepsibe, vagy amiben sütni szeretnénk. Helyezzük rá a füstölt sajtot is, szeletelve/reszelve/darabolva.
  5. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 30-40 percen át lefedve. Ha megpirulva szeretjük a sajtot, az utolsó 5-10 percre vegyük le a fedőt.
  6. Eközben a burgonyát sós vízben főzzük meg (én egy picit túlfőzöm, hogy szemcsésedjen).
  7. Ha kész, szűrjük le (ha hígabban szeretjük, maradhat egy pici víz), adjuk hozzá a margarint, és jól nyomkodjuk össze, vagy botmixerrel pépesítsük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1908
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha már eleged van a csirkemell ízéből, ez tökéletes lesz. A fűszer és a sajt feldobja, szinte feledteti a natúr csirkemell ízét. Amúgy használhatsz pulykamellet is. Krumpli? Rögtön felmerül az emberekben, hogy hogy fér az bele a diétába. Hát simán. :) Nem kell persze túlzásba vinni, ki kell szépen számolni, hogy mennyi az annyi. De ez sem veszélyesebb, mint a rizs. Ráadásul manapság már kapni a boltokban light margarint, biztosan nem a legegészségesebb, de néha ez a kevéske belefér, hiszen egy idő után a finom ízek hiányába bele lehet őrülni. Szóval hadd szóljon! ;)

Hozzávalók

húshoz

burgonyához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek