Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga-édeskömény saláta gyömbéres vinaigrette-tel

Spárga-édeskömény saláta gyömbéres vinaigrette-tel
Spárga-édeskömény saláta gyömbéres vinaigrette-tel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs sztori, csak úgy "jött." Nagyon friss, nagyon üde.

hozzávalók / 2 adag

A spárgához

A vinaigrette-hez

ajánlat

A megmaradt spárgaszárakból spárgakrémlevest, spárgafelfújtat, vagy spárga tortácskát készítünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát tisztítjuk, azaz az oldalán lévő leveleket kis késsel eltávolítjuk, illetve a szárának az alját levágjuk.
  2. Az édesköményt leveleire szedjük.
  3. A spárgát sós-cukros forró vízbe tesszük, majd lassan gyöngyözve főzzük kb 6-7 percig. Vékony pengéjű késsel szúrjunk bele: akkor jó, ha már puha, de még roppanós, van tartása.
  4. Azonnal kiemeljük szűrőkanállal és jégkockás vízben hűtjük.
  5. A spárga főzőlevében az édesköményt pár perc alatt ugyancsak roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hűtjük.
  6. A spárgák tetejét kb. 3-4 cm hosszan levágjuk, a salátához csak ezt használjuk fel.
  7. Az édesköményt kb. fél cm széles metéltre vágjuk, majd a spárgával együtt tálra rendezzük.
  8. A vinaigrette-hez összekeverjük a kétféle olajat, a citromlevet és a frissen reszelt gyömbért, sózzuk.
  9. A salátát meglocsoljuk a vinaigrette-tel.
  10. Retekcsírával díszítjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 559
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

165
zöldspárga 500 g
édeskömény 1 db
cukor 1 teáskanál
1 tk
olívaolaj 1 ek
mogyoróolaj 1 ek
citromlé 1 ek
gyömbér 1 tk
0 ízlés szerint