Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos radicchio-édeskömény saláta

Narancsos radicchio-édeskömény saláta
Narancsos radicchio-édeskömény saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki nem szereti az olajbogyót, nyugodtan elhagyhatja.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A radicchiot megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Az édesköményt vékony szeletekre vágjuk.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  3. A mustárt elkeverjük a mézzel, ecettel és kb. 3 ek narancslével. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat is.
  4. A dresszinget elkeverjük a radicchioval és az édesköménnyel, majd óvatosan hozzákeverjük a narancsfiléket is, és kb. 5 percet hagyjuk állni.
  5. Az olajbogyókat vékony gyűrűkre vágjuk, és a salátára szórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 786
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

narancsos édeskömény saláta, édeskömény saláta naranccsal és radicchioval, mustáros-mézes-narancsos radicchio saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

203
radicchio 0.5 közepes fej
édeskömény 0.5 közepes db
narancs 1 közepes db
mustár 0.5 teáskanál
méz 0.5 teáskanál
fehérborecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
fekete olajbogyó 4 db