Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából

Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából
Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez eredetileg egy olyan spanyol recept, ami házinyúlból készül (neve Conejo de ajo). Én viszont nem szeretem a nyulat, ezért áthangszereltem csirkére, abból is a szaftosabb combra - de tehetünk bele nagyobb darabra vágott csirkemellet is, ha azt is szereti a család. (Természetesen nyúlból is készíthetjük, akkor a konyhakész jószágot vágjuk 8 darabra, a többi ugyanaz.)

A végeredmény egy bő szaftos, ízes ragu lesz, melyet krumplipürével, rizzsel, gabonakörettel tálalhatunk - a képen látható combokat főzőtasakos kuszkusz – köles – vöröslencse körettel párosítottam, és tökéletes lett hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Adja magát, hogy az elkészítéshez használt fehérborral tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombok bőrét húzzuk le, a húst sózzuk-borsozzuk. A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A paprikát (ami bármilyen piros színű, húsos paprika lehet) vágjuk széles gerezdekre, a hagymákat negyedeljük, a fokhagymát aprítsuk finomra.
  2. Az olívaolajon, erős lángon süssük körbe, pirítsuk meg a combokat, majd szedjük ki. A visszamaradt olajra öntsük rá a paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és ezt is erős lángon dinszteljük 7-8 percig. Végezetül öntsük fel a borral, és keverjük el alaposan.
  3. A boros ragut öntsük egy tepsibe, rakosgassuk rá az elősütött combokat, szórjuk meg az olajbogyóval, és anélkül, hogy lefednénk, süssük a sütőben kb. 70-80 percig. Közben forgassuk át, hogy egyenletesen süljön. Ha minden megpuhult és a szaft is besűrűsödött, készen van, tálalhatjuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 480
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-paprikás csirkecomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

696
csirke felsőcomb 8 db
paradicsom 6 közepes db
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
fehérbor 1.5 dl
olajbogyó 10 dkg
olívaolaj 3 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint