r
Nosalty Logó

Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából

koszider
Spanyol csirkecomb Koszider konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

694
Kalória
39.4g
Fehérje
28.3g
Szénhidrát
44.9g
Zsír
559.6g
Víz
208.3g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    559.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    3021 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4240.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    719 micro
  • β-karotin
    12085 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 2773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    509 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombok bőrét húzzuk le, a húst sózzuk-borsozzuk. A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A paprikát (ami bármilyen piros színű, húsos paprika lehet) vágjuk széles gerezdekre, a hagymákat negyedeljük, a fokhagymát aprítsuk finomra.
  2. Az olívaolajon, erős lángon süssük körbe, pirítsuk meg a combokat, majd szedjük ki. A visszamaradt olajra öntsük rá a paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és ezt is erős lángon dinszteljük 7-8 percig. Végezetül öntsük fel a borral, és keverjük el alaposan.
  3. A boros ragut öntsük egy tepsibe, rakosgassuk rá az elősütött combokat, szórjuk meg az olajbogyóval, és anélkül, hogy lefednénk, süssük a sütőben kb. 70-80 percig. Közben forgassuk át, hogy egyenletesen süljön. Ha minden megpuhult és a szaft is besűrűsödött, készen van, tálalhatjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez eredetileg egy olyan spanyol recept, ami házinyúlból készül (neve Conejo de ajo). Én viszont nem szeretem a nyulat, ezért áthangszereltem csirkére, abból is a szaftosabb combra - de tehetünk bele nagyobb darabra vágott csirkemellet is, ha azt is szereti a család. (Természetesen nyúlból is készíthetjük, akkor a konyhakész jószágot vágjuk 8 darabra, a többi ugyanaz.) A végeredmény egy bő szaftos, ízes ragu lesz, melyet krumplipürével, rizzsel, gabonakörettel tálalhatunk - a képen látható combokat főzőtasakos kuszkusz – köles – vöröslencse körettel párosítottam, és tökéletes lett hozzá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek