Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós rudacskák (élesztős)

Sós rudacskák (élesztős)
Sós rudacskák (élesztős)
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A karácsonyi édességek mellé kellett sütni egy kis sósat is, hogy legyen mire rájárnia a nagyérdeműnek. Elronthatatlan.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A lekenéshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, sót, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Meleg helyen 45 percen keresztül kelesztjük
  3. Kinyújtjuk, és tojássárgájával lekenjük.
  4. Tetszés szerint megszórjuk sajttal vagy valamilyen maggal.
  5. Kétujjnyi széles csíkokra felvágjuk, és 180 fokon (nem légkeverésen) 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 529
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős sajtos rúd

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-18 10:03

Élesztő por is jó hozzá.Ha igen akkor mennyit kell bele tenni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 20:21

Élesztőt hogyan kell előállítani?

Lia
Lia-Mia / Lia Tue, 2011-03-08 19:51

Friss élesztőt használtam, amit bármilyen közért hűtőpuljában találsz. Jó sütést!!!

766
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
sajt 5 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint