r
Nosalty Logó

Sós rúd rizslisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Sós rúd rizslisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 5190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    305.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9187 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    5473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2802 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 5190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A puha vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutott élesztővel összeállítjuk, összegyúrjuk a tésztát.
  3. Jó alaposan meglisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
  4. Tetejét lekenjük tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk sajttal, magokkal.
  5. Késsel vagy derelyevágóval rudakra vágjuk a tésztát.
  6. Sütőpapíros tepsibe emeljük a rudakat (óvatosan, enyhén törékeny). 20-25 percig pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, 15-20 perc alatt (légkeveréssel egyszerre 2 tepsi sülhet). 4 tepsi sós lesz ebből az adagból. Fémdobozban sokáig friss marad.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 31317
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Finom, előre megsüthető vendégváró vagy jó kirándulótárs.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám gondolta ki ennek a sósnak az arányait és a rizslisztet, mert látta, hogy hiányzik nekem némi rágcsálnivaló és a gm lisztekből ez drága... Nagyon szereti az egész család, nem lehet abbahagyni! A tészta enyhén törékeny, ezért kell jó alaposan alálisztezni, mert nem lehet nyújtás után már forgatni. Az élesztőtől nem lesz puha, mint a búzalisztes sós rudak. Könnyít a tészta súlyosságán, de olyan jó kis száraz, sült rágcsálnivaló - minden jóval, gluténmentesen.:)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek