r
Nosalty Logó

Sós karamellás almás pite

Happygirlkitchen
Sós karamellás almás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pite alap

Sós karamell és a töltelék

1128
Kalória
17.8g
Fehérje
127.8g
Szénhidrát
62.7g
Zsír
136.1g
Víz
252.4g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
60.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Sós karamell és a töltelék

Összesen 1128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Sós karamell és a töltelék

Összesen 6758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pite alap

Sós karamell és a töltelék

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    375.9 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    767 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    816.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 6758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Pite alap

  1. A pite tészta lényege, hogy gyorsan össze kell gyúrni, ezért érdemes minden hozzávalót előre kikészíteni a konyhapultra, hogy kicsit átvegye a szoba hőmérsékletét. A vaj legyen puha. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókat és 1 éjszakára mehet a hűtőbe.
  2. Elég nagy adag tészta.(amit nem használunk fel, azt lefagyasztjuk és amikor szükséges elővesszük). A sütésnél a pite alját mindig villával megszurkáljuk, illetve a tetejét is, ha befedjük a tölteléket. 160 fokon érdemes sütni, hogy ne barnuljon meg hirtelen, kb. 15 percen keresztül. Tetszőleges töltelékkel használhatjuk.

Sós karamell és a töltelék

  1. Egy magas falú edényben a cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a vajat , a tejszínt és a sót. Kicsit becsomósodik, forraljuk fel és alaposan keverjük szét a csomókat. Tegyük egy másik edénybe (üveg) és mehet a hűtőbe. Ahogy hűl, szépen be fog sűrűsödni! Használhatjuk sütikhez, kekszekhez, kávéhoz! A hűtőben 2-3 hétig eláll.
  2. 3 db almát hámozzunk és reszeljünk le, nyomkodjuk ki a levét. A pite tésztát 2-3 mm-re nyújtsuk, helyezzük bele a pite sütőbe és villával több helyen szurkáljuk meg. Megkenjük sós karamell krémmel és ráhelyezzük a reszelt almát. Még egy adag tésztát nyújtunk a tetejére és szívecskés kiszúróval díszítjük. Lekenjük tojássárgájával és 160 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek