Sörös némakacsa tárkonnyal-kakukkfűvel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
765
kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
6116
kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
276
kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 110.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
765
kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.4 g
Zsír
-
Összesen 590.5 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 287 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 1094 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3577.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 2030 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 882.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 374 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 720 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
6116
kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
-
2 kg némakacsa
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 kávéskanál flekken fűszerkeverék
-
1 csipet kakukkfű
-
1 csipet tárkony
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
2 dl sör
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a kacsákat.
- Keverjük össze a fűszereket 2 ek olajjal.
- A kacsákat alaposan dörzsöljük be kívül-belül a fűszerrel, és tegyük hűtőbe 24-36 órára.
- Kacsasütőtálba tegyünk 1 ek olajat, 2 dl sört, erre fektessük a kacsákat. 45 percig 150 fokon süssük lefedve. Fordítsuk meg a kacsákat, és süssük 30 percig, szintén 150 fokon.
- Ismét fordítsuk meg, közben locsoljuk meg a szaftjával. Emeljük a hőfokot 170 fokra, és ismételjük meg a műveletet, 2x45 percben.
- Ha a hús megpuhult, (gyakorlatilag ennyi idő elég), vegyük le a tál tetejét, és süssük 200 fokon pirosra a kacsákat. Többször forgassuk át, és közben locsoljuk a szaftjával.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 42X26X16
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 24756
- Feltöltés dátuma: 2010. március 24.
Ajánló
Petrezselymes krumplival és uborkasalátával tudom ajánlani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
A némakacsát másként kell készíteni, közel sem annyira zsíros, mint a "kiabálós". A húsa kicsit szálkásabb, később puhul, de nagyon finom. Egy baj van vele: nehéz hozzájutni.