Némakacsa

Leírás

A récefélék családjába tartozó pézsmaréce népies elnevezése. Dél-Amerikából származik, hazánkban vadon és háziasítva is él. Tolla fekete és/vagy fehér, életmódjától ill. fajtájától függően; a háziasított állatok súlya elérheti a 7kg-ot is. Húsa kevésbé zsíros, mint a közönséges kacsáé, és különösen Franciaországban igen nagy népszerűségnek örvend. Ott a pézsmarécéből háziasított barbarie faj az egyik legterjedtebb és legnagyobb számban tenyésztett kacsafajta. Nevéhez híven ritkán és halkan hápog. A nálunk ismertebb kacsához hasonlóan sokoldalúan elkészíthető állat.

Némakacsa
404
Kalória
11.5g
Fehérje
-
Szénhidrát
39.3g
Zsír
48.5g
Víz
76g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Némakacsa

fehérjetartalom

11.49 g

zsírtartalom

76036.99 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

48.5 g

gramm némakacsa?

Top ásványi anyagok

Foszfor

139 mg

Nátrium

63 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

Kolin

31 mg

Niacin - B3 vitamin

3.934 mg

C vitamin

2.8 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11.49 g

Zsír

telített zsírsav

13.22 g

egyszeresen telített zsírsav

18.69 g

többszörösen telített zsírsav

5.08 g

koleszterin

76 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

2.4 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

139 mg

Nátrium

63 mg

Cink

1.36 mg

Réz

0.236 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

12.4 µg

szénhidrát

víz

48.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.197 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.21 mg

Niacin - B3 vitamin

3.934 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.951 mg

Folát

13 µg

Kolin

31 mg

Retinol

50 µg

E vitamin

0.7 mg

D vitamin

26 µg

K vitamin

5.5 µg

B12 vitamin

0.25 µg

A vitamin

50 µg

C vitamin

2.8 mg

B6 vitamin

0.19 g

1 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...