r
Nosalty Logó

Sonkás-újhagymás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sonkás-újhagymás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2653 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 663 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6026.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2629 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2138 micro
Összesen 2653 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csirkemellszeleteket ízlés szerint sózzuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, őrölt borssal megszórjuk, aláöntjük a vizet, és fóliával letakarva kb. 30 percig sütjük.
  3. Hagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk, a sonkát felcsíkozzuk.
  4. Tejfölt kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a hagymát, sonkát és a reszelt sajtot (hagyjunk egy keveset a tetejére is), ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Tepsiről levesszük a fóliát, hússzeletekre halmozzuk a szószt. Maradék reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Fólia nélkül visszatesszük sülni, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11946
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-újhagymás csirkemell
Salamon Csilla 1202 recept

Családom egyik kedvenc eledele a csirkemell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!