Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos tönkölyzsemle tízóraira

Sonkás-sajtos tönkölyzsemle tízóraira
Sonkás-sajtos tönkölyzsemle tízóraira
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális iskolai tízórainak, mert nem csúszik szét a szendvics, csak harapni kell. Négy hatalmas zsemle lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos mézes tejen felfuttatjuk az élesztőt, összedolgozzuk az olajjal, lisztekkel és a sóval, jól átgyúrjuk, 1 órát kelesztjük.

  2. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk, kinyújtjuk téglalappá olyan hosszúra, hogy egy sorban ráférjenek a sonkalapok, és a tetejére is tudjunk tésztát hajtani.

  3. A tésztára fektetett sonkaszeletekre reszelt sajtot hintünk, visszahajtjuk a tésztát, széleit összenyomkodjuk.

  4. Elvágjuk a tészta oldalát a sonkaszeletek mentén. A széleit mindig a tészta alá gyűrve,- mint mikor cipót formálunk, -kör alakúra hajtogatjuk a zsemlét.

  5. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal vagy magokkal, és 200 C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 743
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, perec, pita, édes leveles, buci, croissant, kifli, bagel, burek, briós

egyéb elnevezések

sajttal és sonkával töltött tönkölyzsemle, tönkölylisztes zsemle sonkával és sajttal töltve, töltött tönkölyzsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

424
tej 1.5 dl
méz 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
friss élesztő 1 dkg
1 tk
finomliszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 7 dkg
sajt 10 dkg
csirkemell sonka 7 dkg