Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos zsemle samuraj konyhájából

Sajtos zsemle samuraj konyhájából
Sajtos zsemle samuraj konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem reggel a friss, ropogós pékárut, gyakran kerül házi az asztalra. Ha valaki szeretné, akkor 32 dkg finomlisztből és 10 dkg teljes kiőrlésű lisztből is készítheti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval. A cukrot feloldjuk a langyos vízben, és belekeverjük az élesztőt. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A liszthez adjuk az élesztős vizet, és addig dagasztjuk, míg elválik a kezünktől. Hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot, és jól összedolgozzuk.
  3. Letakarva 1/4 órát állni hagyjuk.
  4. Átgyúrjuk, és 8 kerek vagy kissé ovális zsemlét formázunk a tésztából. Az oválisnak kicsit bevágjuk a tetejét.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojássárgát elkeverjük 1 evőkanál vízzel.
  6. Megkenjük a zsemlék tetejét, és a maradék sajttal meghintjük. Jó 20 percet kelesztjük, addig a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
  7. 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

samuraj

Mióta szakács: 2014.05.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, perec, croissant, pita, bagel, hamburger-buci, kifli, buci, briós, burek

egyéb elnevezések

sajttal szórt zsemle, trappista sajtos zsemle, házi sajtos zsömle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
finomliszt 42 dkg
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 2.5 dl
élesztő 5 dkg
trappista sajt 20 dkg
tojássárgája 1 db
víz 1 evőkanál