r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos kosárka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Sonkás-sajtos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A linzer tésztához

A krémhez

Összesen 950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A linzer tésztához

A krémhez

Összesen 3795 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A linzer tésztához

A krémhez

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    264.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6215.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    3656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3795 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A linzer tésztához

A krémhez

Elkészítés

A linzer tésztához

  1. A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy félkemény tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük. (Jómagam a tésztát előző este gyúrom be, így van ideje egy éjszakán át a hűtőben pihenni.)
  3. Amíg a tészta pihen, a tojásfehérjét is tegyük hűtőbe.
  4. A krémhez a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Sajtokat lereszeljük, és összekeverjük.
  6. A mascarpone krémet összedolgozzuk az apróra vágott sonkával és a reszelt sajtok 2/3 részével, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is.
  7. Ízesíthetjük sóval, borssal.
  8. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a kosárka formától 1 cm-rel nagyobb pohárral kiszaggatjuk.
  9. Beletesszük a kosárka formákba, eligazgatjuk, a széleit levágjuk (ha kilóg).
  10. Megtöltjük a sonkás-sajtos krémmel, tetejét megszórjuk a maradék sajttal.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13105
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagytakarítás alkalmából előkerültek a régi kosárka formáim. Megörültem nekik, mert már rég nem sütöttem benne semmit. Nagyon finomak lettek, természetesen frissen a legfinomabb. Kb. 20 db lesz belőle, persze függ a tészta vastagságától is.

Hozzávalók

A linzer tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek