r
Nosalty Logó

Mini pizzavulkán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hajnico
Mini pizzavulkán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 534 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 2133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 248 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 534 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Amíg a szósz elkészül, félretesszük a tésztát pihenni.

Szósz

  1. Vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Megszórjuk fűszerekkel, beletesszük a paradicsomot. Nagyon pici vízzel felöntjük. Az egészet addig főzzük, amíg sűrű szószos állaga nem lesz.

Vulkán összeállítása

  1. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztából linzerszaggatóval kiszaggatjuk a formákat. A linzerszaggató alját és tetejét is használjuk. Ha minden jól megy, akkor a lyukas tetőből fog lávaként kibugyogni a sajt:)
  2. Az aljnak való tésztára teszünk a kész szószból a tészta közepére. Vigyázzunk, hogy a szélén legyen néhány mm üres hely, hogy a tetejét hozzá tudjuk nyomkodni az aljához.
  3. Megszórjuk reszelt sajttal a szószt.
  4. A tetejére való tésztát rátesszük, és jól hozzányomkodjuk az aljához.
  5. Ha kész vagyunk a vulkánokkal, akkor mehetnek a sütőbe! 180 fokon készre sütjük. Ha már az eleve barna tészta kap egy kis barnás színt, akkor kész is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1724
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnico 4 recept

Éppen töltött pizza készült a "felnőtteknek", szerettem volna kedveskedni a kisfiamnak, hogy ugyanolyat ehet, mint a nagyok. Így megalkottam a méretben és hozzávalóban is babakézbe/gyomorba való ebédet. Viszont nem csak babáknak való étel, nagyobb mennyiségben partifalatkák is válhatnak belőle. Ebből a tésztamennyiségből kb. 20 db vulkán jött volna ki, de 8- nál megálltam, a többiből babakifli lett.

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek