r
Nosalty Logó

Mini pizzavulkán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hajnico
Mini pizzavulkán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 2133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Amíg a szósz elkészül, félretesszük a tésztát pihenni.

Szósz

  1. Vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Megszórjuk fűszerekkel, beletesszük a paradicsomot. Nagyon pici vízzel felöntjük. Az egészet addig főzzük, amíg sűrű szószos állaga nem lesz.

Vulkán összeállítása

  1. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztából linzerszaggatóval kiszaggatjuk a formákat. A linzerszaggató alját és tetejét is használjuk. Ha minden jól megy, akkor a lyukas tetőből fog lávaként kibugyogni a sajt:)
  2. Az aljnak való tésztára teszünk a kész szószból a tészta közepére. Vigyázzunk, hogy a szélén legyen néhány mm üres hely, hogy a tetejét hozzá tudjuk nyomkodni az aljához.
  3. Megszórjuk reszelt sajttal a szószt.
  4. A tetejére való tésztát rátesszük, és jól hozzányomkodjuk az aljához.
  5. Ha kész vagyunk a vulkánokkal, akkor mehetnek a sütőbe! 180 fokon készre sütjük. Ha már az eleve barna tészta kap egy kis barnás színt, akkor kész is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1744
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnico 4 recept

Éppen töltött pizza készült a "felnőtteknek", szerettem volna kedveskedni a kisfiamnak, hogy ugyanolyat ehet, mint a nagyok. Így megalkottam a méretben és hozzávalóban is babakézbe/gyomorba való ebédet. Viszont nem csak babáknak való étel, nagyobb mennyiségben partifalatkák is válhatnak belőle. Ebből a tésztamennyiségből kb. 20 db vulkán jött volna ki, de 8- nál megálltam, a többiből babakifli lett.

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...