r
Nosalty Logó

Sonkába tekert cikória gorgonzolaszószban

Marti48
Sonkába tekert cikória gorgonzolaszószban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

531
Kalória
20.7g
Fehérje
8.2g
Szénhidrát
46.9g
Zsír
169.2g
Víz
140.3g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.9 g
  • Cink
    136 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    338.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

  1. A cikóriát leöblítjük, kettévágjuk, a keserű torzsáját ék alakban kivágjuk, eltávolítjuk. Sós, forrásban lévő vízben 3 percig puhítjuk. Tányérra szedjük, kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük az öntetet: kb. 5 dkg gorgonzolát egy tálkában villával pépesítünk, borsozunk, majd a tejszínnel habosra keverjük.
  3. A cikóriát betekerjük a sonkaszeletekbe, elrendezzük őket (pl.) jénaiban, és leöntjük a szósszal.
  4. Tetejükre vajdarabkákat szórunk, aranysárgára sütjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk frissen reszelt (pl.) ementáli sajttal. A gorgonzola nagyon intenzív, ne használjunk ezért érett sajtot a szóráshoz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Állítólag francia recept, én egy német barátnőmtől, -aki egy magazinban találta-, hallottam jó pár éve. Egy időben nagyon gyakran megcsináltam, mert finom, laktató és nem munkaigényes. Szeretem a cikóriát más változatban is elkészíteni, ezek azonban már saját kreációk, ilyen-olyan más zöldségekkel kapcsolatos receptek alapján, mikor-hogy.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek