Somlói torta ahogy Mesy készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mesy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
Sárga tészta
-
41g tojás52 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Kakaós tészta
-
41g tojás52 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Vajas krém
Habos krém
-
63g habtejszín183 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
31g vajkrém119 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Csokimáz
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
1203
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
Sárga tészta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Kakaós tészta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Vajas krém
Habos krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
250g vajkrém955 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Csokimáz
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
9615
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
Sárga tészta
-
11.1g tojás14 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Kakaós tészta
-
11.1g tojás14 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Vajas krém
-
8.4g margarin60 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
Habos krém
-
16.8g habtejszín49 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
8.4g vajkrém32 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Csokimáz
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
3.4g étcsokoládé18 kcal
Összesen
323
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1351.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 103.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
1203
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.8 g
Zsír
-
Összesen 633.1 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 213 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 2724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10811.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 2877 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 4254 mg
-
Nátrium 3082 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 877.9 g
-
Cukor 661 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 828.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 591 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 1840 mg
-
Retinol - A vitamin: 4219 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1851 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2985 micro
Összesen
9615
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
Sárga tészta
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Kakaós tészta
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
Vajas krém
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Habos krém
-
500 ml habtejszín
-
7 púpozott ek cukor
-
25 dkg vajkrém
-
1 csomag habfixáló
Csokimáz
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Sárga tészta
- A sárga tészta hozzávalóit összekeverjük, és kerek tortalapot sütünk belőle.
- Sütőben megsütjük, majd kettévágjuk.
Kakaós tészta
- A kakaós tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kerek tortalapot sütünk belőle.
- Sütőben megsütjük, majd kettévágjuk. A tortalapokat előmelegített sütőben 180 fokon sütjük tűpróbáig, margarinozott és lisztezett, közepes tortaformában.
Vajas krém
- A porcukrot a margarinnal kikeverjük.
- A pudingport a tejben megfőzzük.
- A sárga lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a kakaós lapot, megkenjük a maradék krémmel, és rátesszük a sárga lapot, szintén krém, és barna lap.
Habos krém
- A cukrot a vajkrémmel kikeverjük.
- A habfixálót a habtejszínnel felverjük.
- A vajkrémet a habtejszínnel összekeverjük.
- A torta tetejét és oldalát díszítjük.
Csokimáz
- A csokit felolvasztjuk az étolajjal, és a torta tetejére csöpögtetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4968
- Feltöltés dátuma: 2013. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mesy
8 recept
Szülinapra próbáltam ki :) Finom volt :)