Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokáig puha kenyér

Sokáig puha kenyér
Sokáig puha kenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a puha, rugalmas belsejű kenyeret, a boltin már másnap érezni, hogy nem az igazi. Egy évembe tellett, mire kikísérleteztem a számomra tökéletes kenyeret, ami napok múlva is olyan, mint az első nap, ráadásul még kenyérsütő sem kell hozzá. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízesíthetjük a tésztát fűszerekkel, fokhagymával, sajttal, esetleg megszórhatjuk a tetejét zabpehellyel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy pohárba morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, MELEG (nem forró) vizet, és 10 perc alatt meleg helyen felfuttatjuk. (Én a szárított élesztővel is ugyanígy járok el.)
  2. A lisztet, sót, joghurtot egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Ezután többféle lehetőség van, dagasztógépben, kézzel vagy dagasztóvillás robotgéppel dagasztjuk kb. 10 percig.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit a tetejét is belisztezzük, majd ráborítjuk a tálat, és fél-háromnegyed óráig kelesztjük.
  4. Miután megkelt, a tésztát kicsit átgyúrjuk, majd egy kiolajozott formába (én 26 centis kapcsos tortaformában sütöm újabban) vagy egy jénai tálba helyezzük. Lespricceljük vízzel, és 10 percig meleg helyen kelesztjük, azután a 180 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 037
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisanita

Mióta szakács: 2015.03.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér, joghurtos kenyér, kenyér kenyérsütőgép nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Tue, 2015-11-03 12:44

Igen, ez egy tökéletes kenyér! Egyszerű és nagyszerű!

468
kenyérliszt BL80 500 g
joghurt 2 ek
1 teáskanál
élesztő 25 g
cukor 1 teáskanál
víz 2.5 dl