Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgős csirke

Pezsgős csirke
Pezsgős csirke
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptversenyre készülve körülnéztem, hogy mik az eredeti francia fogások, ez alapján készítettem el ezt az ételt. Igazi ünnepi lakomára való lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt rajta hagyjuk. Kívül belül megsózzuk, meghintjük fehérborssal. Felgöngyöljük, egy alufóliát enyhén megolajozunk, beletekerjük a csirkeroládokat. A széleit, mint a szaloncukrot megtekerjük, egy tepsibe ültetjük. Aláöntünk 2 cm-nyi vizet, 30 percre 200 fokos sütőbe toljuk. Mikor kész, pár percre félretesszük, míg annyira kihűl, hogy le tudjuk hántani a fóliát.
  2. Ekkor egy evőkanál vajat megolvasztunk egy serpenyőben, hozzáöntünk 4 dl pezsgőt. Felforraljuk, körbesütjük benne a csirketekercseket, majd kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyeszaftban alacsony lángon megsütjük a csirkemájat, majd a botmixer poharába tesszük a maradék szafttal együtt. Hozzáöntjük a tejszínt, alaposan összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd átforraljuk. Szitán átszűrjük, kicsit félretesszük.
  3. A mandulát egy száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk. A rizst a szokásos módon dupla mennyiségű (pohárban kimérjük) vízben megfőzzük, majd összeforgatjuk a mandulával, esetleg sózzuk.
  4. Egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, majd a maradék pezsgőt hozzáöntjük és felforraljuk. A csirkeroládokat alacsony lángon, időnként megforgatva néhány perc alatt átsütjük. Kivéve felszeleteljük.
  5. Tálaláskor egy adag mandulás rizst tányérra szedünk, melléöntünk a szószból, erre sorakoztatjuk a pezsgős csirkeszeleteket.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 389
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
27 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia pezsgős csirke, csirkecomb franciásan, csirkerolád

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2017-06-09 17:13

Szia, hát nem tudom, holnapig válaszolsz-e, de nagy gond, ha én májat kihagynám? Mit érdemes a sűrítéshez használnom ez esetben?

Koni08
Koni08 Tue, 2014-09-09 21:27

gyonyoru recept! kifinomult fogamazas!nagyon tetszik, alig varom, hogy kiprobaljam!!!

Koni08
Koni08 Tue, 2014-09-16 22:36

Szia, elkeszitettem, aaa, mindenkinek nagyon izlett. Igazabol az ontet nekem kicsit hig lett, 4dl pezsit meg 2dl tejszint ugye felforralunk, az 6 deci, s mitol surusodik be?Egyebkent eszmeletlen finom volt, veletlen sem akarok kritizalni, csak segitseget kerek :) Koszi!

784
csirkecomb 4 db
pezsgő 6 dl
vaj 2 ek
főzőtejszín 2 dl
mandulapehely 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
csirkemáj 1 db
rizs 20 dkg
víz 4 dl