r
Nosalty Logó

Slanac

A konyha világa
Slanac
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

tetejére

639
Kalória
22.3g
Fehérje
99g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
45.2g
Víz
14.8g
Koleszterin
14.7g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3495.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    2571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13983.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    10284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    396.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 2550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, olajat, tejfölt.
  4. Alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük.
  5. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és 16 db egyenlő részre osztjuk. Kis gombócokra gömbölyítjük, és letakarva további 20 percet pihentetjük.
  6. A kis gombócokat ovális alakra nyújtjuk, és feltekerjük, kicsit megsodorjuk. Kb. 22 cm hosszú lesz. Miután az összeset kisodortuk, sütőpapírral leterített sütőlemezre rakjuk. 4-4 egymás mellé.
  7. A 4-4 darab sütés közben összesül, és kis csoportok alakulnak ki (ez a tészta jellegzetessége ). 200°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd megöntözzük a sós-vizes-lisztes keverékkel. Tovább sütjük még 10 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Balkánról származó finom, foszlós péksütemény a reggeli mellé. Is.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...