r
Nosalty Logó

Zalacsányi laska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zalacsányi laska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 10346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    187.1 g

Zsír

  • Összesen
    652.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    247 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6246.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    955 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4472 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3159 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 10346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztben a puha margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt a tejjel. Jól kidolgozzuk a tésztát, és kettéválasztjuk. Az egyik felébe belegyúrunk 200 gramm darált diót.
  3. A tésztákat langyos helyen, letakarva 45 percig kelesztjük.
  4. Mindkét tésztából 12-12 kis cipót gyúrunk, és sodrófával 1 cm vékonyságúra nyújtjuk őket. A közepükbe 1,5 evőkanál lekvárt teszünk (sűrű legyen), félbehajtjuk őket, a szélüket megnyomkodjuk. Tepsire helyezzük a kész laskákat, felvert tojással megkenjük a tetejüket. A diósat meghintjük a durvára aprított dióval, a simát sajttal.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2767
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Ajánló

Kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak, időseknek, egyszóval mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már egészen kicsi koromban is segítettem a konyhában. A nagymamámmal való sütést főleg élveztem. Gyakran, főleg tavasszal és ősszel készítettük el ezt az ételt. Bárki bármit mond, nálunk ez a "tipikus laska". :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek