Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hóemberes fánk

Hóemberes fánk
Hóemberes fánk
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télre készülve. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi langyos tejet összekeverjük a cukorral, tojásokkal, megolvasztott margarinnal és a tejföllel.
  3. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a cukros-tojásos keveréket, és jól összedagasztjuk. Majd meleg helyen kelesztjük.
  4. Miután megkelt, a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a fánkot, letakarjuk, és még 40 percig kelesztjük.
  6. Majd előmelegített sütőbe sütjük.
  7. A mázhoz: a porcukrot kis tálba tesszük, és 3 ek vizet adunk hozzá fokozatosan.
  8. Amikor a fánk kicsit kihűlt, belemártjuk a mázba.
  9. Közepén a mélyedésbe megpucolt kis sárgarépát teszünk.
  10. Folyékony csokival elkészítjük a szemeit és a száját.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk hóemberek, fánk, figurás fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1154
tej 3 dl
élesztő 2 dkg
margarin 2 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 60 dkg
tejföl 2 dl
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
víz 3 ek
csokiszósz 0.5 dl
sárgarépa 1 db