r
Nosalty Logó

Hóemberes fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Hóemberes fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 1156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2866.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6071 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 4621 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi langyos tejet összekeverjük a cukorral, tojásokkal, megolvasztott margarinnal és a tejföllel.
  3. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a cukros-tojásos keveréket, és jól összedagasztjuk. Majd meleg helyen kelesztjük.
  4. Miután megkelt, a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a fánkot, letakarjuk, és még 40 percig kelesztjük.
  6. Majd előmelegített sütőbe sütjük.
  7. A mázhoz: a porcukrot kis tálba tesszük, és 3 ek vizet adunk hozzá fokozatosan.
  8. Amikor a fánk kicsit kihűlt, belemártjuk a mázba.
  9. Közepén a mélyedésbe megpucolt kis sárgarépát teszünk.
  10. Folyékony csokival elkészítjük a szemeit és a száját.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2271
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Hóemberes fánk
Salamon Csilla 1202 recept

Télre készülve. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?