r
Nosalty Logó

Sima lekváros fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sima lekváros fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 956 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 2869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 956 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 2869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kézmeleg tejhez adjuk az élesztőt, 1-2 csipet lisztet és cukrokat. Lazán elkeverjük, és félretesszük, amíg felfut.
  2. A puha vajat hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgáját, a sót és az élesztős tejet is. Kézzel összedolgozzuk, a végén szépen össze fog állni. Ha túl nyúlós a tészta, lisztet kell kis adagokban hozzáadnunk. Ha túl kemény, azt kevés vízzel orvosolhatjuk. Konyharuhával lefedve ~1óra alatt kétszeres méretűre kelesztjük, ezalatt békében hagyjuk.
  3. A tésztát ~1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, amiből közepes méretű pogácsaszaggatóval 5-8 db kört szaggathatunk ki, s közepén hüvelykujjunkkal finoman mélyedést formázunk. Letakarva félretesszük további 1/4 órát kelni, ezalatt egy mély serpenyőbe legalább 2 ujjnyi olajat forrósítunk.
  4. A fánkok mindkét felét a forró olajban 1-1 perc (vagy kevesebb!) alatt aranybarnára sütjük. Ha elég forró az olaj, tényleg 1+1 perc alatt kész! Lecsepegtetjük vagy papírtörlőre tesszük. Sűrű sárgabaracklekvárt halmozunk rá, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 1723
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető fánk receptje; mindenféle gyümölcslekvárral kombinálható kelt tésztás csemege. Kicsi adag, 2-3 személy részére!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek