Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sima lekváros fánk

Sima lekváros fánk
Sima lekváros fánk
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető fánk receptje; mindenféle gyümölcslekvárral kombinálható kelt tésztás csemege. Kicsi adag, 2-3 személy részére!

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kézmeleg tejhez adjuk az élesztőt, 1-2 csipet lisztet és cukrokat. Lazán elkeverjük, és félretesszük, amíg felfut.
  2. A puha vajat hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgáját, a sót és az élesztős tejet is. Kézzel összedolgozzuk, a végén szépen össze fog állni. Ha túl nyúlós a tészta, lisztet kell kis adagokban hozzáadnunk. Ha túl kemény, azt kevés vízzel orvosolhatjuk. Konyharuhával lefedve ~1óra alatt kétszeres méretűre kelesztjük, ezalatt békében hagyjuk.
  3. A tésztát ~1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, amiből közepes méretű pogácsaszaggatóval 5-8 db kört szaggathatunk ki, s közepén hüvelykujjunkkal finoman mélyedést formázunk. Letakarva félretesszük további 1/4 órát kelni, ezalatt egy mély serpenyőbe legalább 2 ujjnyi olajat forrósítunk.
  4. A fánkok mindkét felét a forró olajban 1-1 perc (vagy kevesebb!) alatt aranybarnára sütjük. Ha elég forró az olaj, tényleg 1+1 perc alatt kész! Lecsepegtetjük vagy papírtörlőre tesszük. Sűrű sárgabaracklekvárt halmozunk rá, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pozsonyikifli

Mióta szakács: 2016.07.28.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, klasszikus fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

956
finomliszt 12 dkg
tej 0.8 dl
vaj 2.5 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
porcukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
1 csipet
sárgabaracklekvár 4 ek