Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk 2.

Szalagos fánk 2.
Szalagos fánk 2.
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk igazán tél végén kedvelt. Nem kimondottan farsangi fánk, de finom lekvárral, vanília sodóval.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, és beleteszünk 1 ek porcukrot.
  2. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk.
  3. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  4. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj.)
  5. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 640
elküldve: 1
receptkönyvben: 196
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 17:41

nagyon fincsi!

norci79
Norci79 / norci79 Mon, 2011-02-07 21:27

Igazán örülök! :-) Köszi, hogy megírtad! Én ma sütöttem meg az idei első adagot. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 17:38

köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kaptam érte a suliban egy 5-öst

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-27 20:54

mi ma csináltuk meg és nagyon jo lett.

norci79
Norci79 / norci79 Fri, 2011-01-28 09:04

Örülök, hogy Ízlett! :-) Jó kis lekvárral vagy Nutellával....na hagyjuk is... :-)

norci79
Norci79 / norci79 Sun, 2010-06-20 22:15

Szia Liliomka!

Örülök, hogy ízlett! :-) Általában mi is inkább rum aromát használunk.

Liliomka1
Liliomka1 Sat, 2010-06-19 12:00

Szia!
Ma meg csináltam és nagyon finom lett!
Igaz én kihagytam a rumot.A fiamnak nagyon ízlett.
Köszi a receptet!

1418
tej 3 dl
élesztő 3 dkg
porcukor 1 ek
vaj 5 dkg
tojássárgája 2 db
rum 3 ek
finomliszt 50 dkg
1 késhegynyi
napraforgó olaj 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag