Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz medalionok szegfűgombával

Sertésszűz medalionok szegfűgombával
Sertésszűz medalionok szegfűgombával
11 perc / előkészület: 5 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki nem tudja elképzelni a húst így, köret nélkül, nem bánom, készíthet mellé pl. burgonyapürét :), de ez így önmagában is mennyei, különleges, tényleg villámgyors, meleg előétel vagy könnyű vacsora.
A szűz semleges ízét remekül kiegészíti a szegfűgomba pikáns íze.
Szezonon kívül fagyasztott gomba is megteszi.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy pohár Tokaji félédes furmintot ittam mellé, az került a gombához is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kb. 2 cm vastag hússzeleteket kissé sózzuk, borsozzuk, majd kevés vaj és olívaolaj keverékén forró serpenyőben nagy lángon oldalanként 2-3 percig sütjük, majd tányérra tesszük pihentetni.
  2. A serpenyőbe tesszük a gombát, átpirítjuk (1-2 perc alatt), majd aláöntjük a bort, további kb. 2- 3 percig pirítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, párszor átforgatjuk (1 perc) és a legvégén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és zsályát is. Ha kell, sózzuk.
  3. A gombás ragut ráhalmozzuk a hússzeletekre (fejenként 3 szelet) és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 094
elküldve: 4
receptkönyvben: 209
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lanoil
Lanoil Tue, 2012-06-05 14:03

Hát, ezt semmiképpen sem rontanám el fagyasztott vagy konzerv gombával! :)

410
sertésszűz 30 dkg
vaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
szegfűgomba 20 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
zsálya 4 db
fehérbor 0.5 dl
habtejszín 20 ml