Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt galuskával Helgától

Sertéspörkölt galuskával Helgától
Sertéspörkölt galuskával Helgától
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a hagyományos magyar ételeket.

hozzávalók / 6 adag

A pörkölthöz

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, kockákra vágjuk és zsiradékon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, kicsit együtt pároljuk, fűszerezzük, kevés vizet öntünk rá és lassú tűzön puhára pároljuk. (Akkor jó, ha a hagyma teljesen szétfőtt, az adja a szaftját.)
  3. A galuskához a hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. (Annyi vizet öntünk hozzá, hogy lágyabb tésztát kapjunk.)
  4. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, ha megfőtt, leszűrjük.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 40 194
elküldve: 5
receptkönyvben: 107
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: 2

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt nokedlivel, pörkölt galuskával, hagyományos sertéspörkölt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mira1
Helga1 / mira1 Wed, 2013-08-14 16:35

Szia Éva néni! Mivel ebben a pörkölt változatban nincs paprika és paradicsom - úgy igazán "magyarosan" -, viszont sok a hagyma, aminek kissé édeskés az íze. Ennek ellensúlyozására teszem bele az ecetet (persze nem szabad túlzásba vinni). Évekkel ezelőtt ettem egy ismerősömnél ilyet és nekem nagyon ízlett. Egy próbát szerintem megér. Üdv: Helga

csato
csato Tue, 2013-06-04 20:46

Szia!
Ecet a pöribe????????Na ezt még sosem hallottam!

838
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 5 db
fokhagyma 8 gerezd
napraforgó olaj 10 ek
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
ecet 2 ek
finomliszt 0.5 kg
tojás 3 db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 100 ml