r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt galuskával Helgától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Helga1
Sertéspörkölt galuskával Helgától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 838 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 5036 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 213 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 838 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.5 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5359.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    3140 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5036 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A hagymákat megtisztítjuk, kockákra vágjuk és zsiradékon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, kicsit együtt pároljuk, fűszerezzük, kevés vizet öntünk rá és lassú tűzön puhára pároljuk. (Akkor jó, ha a hagyma teljesen szétfőtt, az adja a szaftját.)
  3. A galuskához a hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. (Annyi vizet öntünk hozzá, hogy lágyabb tésztát kapjunk.)
  4. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, ha megfőtt, leszűrjük.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 148
  • Össznézettség: 59959
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a hagyományos magyar ételeket.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Szia! Ecet a pöribe????????Na ezt még sosem hallottam!

zseva1953

de csak a hozzávalókhoz írja,nem teszi bele.

Éva néni

drága Helga1, lebbentsd már fel a fátylat az ecet rejtélyér?l!

Helga1

Szia Éva néni! Mivel ebben a pörkölt változatban nincs paprika és paradicsom - úgy igazán "magyarosan" -, viszont sok a hagyma, aminek kissé édeskés az íze. Ennek ellensúlyozására teszem bele az ecetet (persze nem szabad túlzásba vinni). Évekkel ezel?tt ettem egy ismer?sömnél ilyet és nekem nagyon ízlett. Egy próbát szerintem megér. Üdv: Helga

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.