Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj velesült chutneyval

Sertéskaraj velesült chutneyval
Sertéskaraj velesült chutneyval
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A keleties ízek jól harmonizálnak a sertéskarajjal, a hagyma chutney pedig egyszerre édes, csípős és kissé savanykás.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A hagymákat vékonyra szeleteljük, a húst befűszerezzük az ötfűszer keverékkel és a sóval.
  2. A hagymát is sózzuk, a sütőedénybe terítjük, majd ráültetjük a húst, lefedjük fóliával, és a sütőben legalább 1 órát pároljuk.
  3. Levesszük a fóliát, majd kb. fél óra alatt pirosra sütjük a húst.
  4. A hagymát közepesen magas lángon lábosba tesszük az összes megmaradt borral, lével, a húst fóliával letakarva pihentetjük, addig a chutney is elkészül.
  5. A hagymához dobjuk a felaprított chilit és a mazsolát, majd amikor már kissé sziruposra főtt, hozzáadjuk az apróra kockázott zöldalmát is, és pár perc alatt összerottyantjuk, hogy még ropogós maradjon. Ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot. A felszeletelt karajjal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 423
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült hagyma chutneyval, almás-hagymás sertéskaraj

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

272
sertés rövidkaraj 1 kg
kínai ötfűszer-keverék 2 teáskanál
1 kávéskanál
fehérbor 2 dl
lila hagyma 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
alma 1 közepes db
mazsola 5 dkg
chili 1 db