r
Nosalty Logó

Sertéskaraj spenótleveles-baconös burgonyával

NS
Sertéskaraj spenótleveles-baconös burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

755
Kalória
62.4g
Fehérje
19.3g
Szénhidrát
46.4g
Zsír
319.8g
Víz
207.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2014.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2209 micro
Összesen 755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4029.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    639.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4418 micro
Összesen 1507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A sózott, borsozott karaj szeleteket serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán megsütjük.
  2. Áthelyezzük egy tűzálló tálba és egy kis vizet öntünk alá, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a mustármagot és a koriandert.
  3. 180°C fokra előmelegített sütőben, a húst megforgatva, lefedve pároljuk kb. 20-30 percig, ameddig kellően puha nem lesz.
  4. Közben a krumplit megpucoljuk, és feltesszük főni 1-2 babérlevéllel, sóval.
  5. A serpenyőben kevés olajon elkezdjük elősütni a karikára vágott vöröshagymát, majd hozzátesszük a felkockázott, majdnem megfőttkrumplit és átforgatva kicsit tovább pirítjuk.
  6. Felkockázzuk a bacon szeleteket és serpenyőben lepirítjuk.
  7. Friss spenótlevéllel és baconnel megszórjuk, de akár petrezselyemmel is lehet.
  8. Az időközben megpárolódott húst kivesszük a tálból, a megmaradt húslét átöntjük egy serpenyőbe, majd hozzáadunk egy kis tejszínt és mustárt és megfelelő sűrűségűre keverjük.
  9. Ha szükséges kóstolással utána fűszerezzük.
  10. Tálaláskor a mártást a húsra öntjük, amelyre egy szelet mozzarellát helyezünk és megszórjuk pirított baconnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A babérlevél intenzív zamatát magába szívja a karaj, amelyre sült bacon koronát szórunk... 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...