r
Nosalty Logó

NAAN Kenyér

Takács Kriszti
NAAN Kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

248
Kalória
9.3g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
2g
Zsír
50.4g
Víz
3.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    201.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk felfutni, ez körülbelül 10 perc.
  2. A lisztet közben kimérjük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a joghurtot. Ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk.
  3. Ezután 10 perc dagasztás következik. Ennyi idő alatt a tészta egyneművé válik. Cipót formázunk belőlem és lefedve, melegebb helyen 40-60 percet kelesztjük.
  4. Ha megkelt, négy részre osztjuk, így négy nagyobb, kb 20-25 cm átmérőjű naan lesz belőle. Így tölteni tökéletesen lehet, ha szeretnénk. Ha 8 részre osztjuk, kisebb méreteket kapunk, és jól passzol dahl vagy levesek kísérőjeként is. Minden részt formázzunk cipóvá.
  5. A sütéshez egy serpenyőre és egy fedőre lesz szükség. A serpenyőt jól felmelegítjük. A naant formázhatjuk kézzel vagy nyújtófával is. Mivel a sütés folyamán megkel, ezért érdemes vékonyra nyújtani, de ízlés szerint vastagabbra is nyújthatjuk, átsül.
  6. Ha a serpenyő felmelegedett, egy csipet liszttel meghintjük, majd rárakjuk a nyújtott naant, és lefedjük a fedővel. Magas hőfokon 2-3 perc alatt megsül, ekkor a másik oldala hólyagossá válik, megfordítjuk, és újra lefedjük. Pár perc alatt a másik oldala is megsül. Ha nem csináltunk még, sütés közben nyugodtan ellenőrizzük, hogy nehogy megégjen.
  7. Ugyanezt a sütés megcsináljuk, ahány felé a tésztát vágtuk. Minden naan előtt lisztezzük meg kicsit a serpenyőt. A nyújtáshoz is használjunk lisztet, mert ragadni fog.
  8. Amíg sül a tészta, a többi cipót fedjük le, hogy ne száradjon ki. Ha egy megsül, takarjuk be tiszta konyharuháva,l és minden naan kenyérrel csináljuk ugyanezt. Így a saját gőzében szépen megpuhul majd.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...