Nosalty Logó

NAAN Kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
NAAN Kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 993 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 248 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 993 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk felfutni, ez körülbelül 10 perc.
  2. A lisztet közben kimérjük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a joghurtot. Ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk.
  3. Ezután 10 perc dagasztás következik. Ennyi idő alatt a tészta egyneművé válik. Cipót formázunk belőlem és lefedve, melegebb helyen 40-60 percet kelesztjük.
  4. Ha megkelt, négy részre osztjuk, így négy nagyobb, kb 20-25 cm átmérőjű naan lesz belőle. Így tölteni tökéletesen lehet, ha szeretnénk. Ha 8 részre osztjuk, kisebb méreteket kapunk, és jól passzol dahl vagy levesek kísérőjeként is. Minden részt formázzunk cipóvá.
  5. A sütéshez egy serpenyőre és egy fedőre lesz szükség. A serpenyőt jól felmelegítjük. A naant formázhatjuk kézzel vagy nyújtófával is. Mivel a sütés folyamán megkel, ezért érdemes vékonyra nyújtani, de ízlés szerint vastagabbra is nyújthatjuk, átsül.
  6. Ha a serpenyő felmelegedett, egy csipet liszttel meghintjük, majd rárakjuk a nyújtott naant, és lefedjük a fedővel. Magas hőfokon 2-3 perc alatt megsül, ekkor a másik oldala hólyagossá válik, megfordítjuk, és újra lefedjük. Pár perc alatt a másik oldala is megsül. Ha nem csináltunk még, sütés közben nyugodtan ellenőrizzük, hogy nehogy megégjen.
  7. Ugyanezt a sütés megcsináljuk, ahány felé a tésztát vágtuk. Minden naan előtt lisztezzük meg kicsit a serpenyőt. A nyújtáshoz is használjunk lisztet, mert ragadni fog.
  8. Amíg sül a tészta, a többi cipót fedjük le, hogy ne száradjon ki. Ha egy megsül, takarjuk be tiszta konyharuháva,l és minden naan kenyérrel csináljuk ugyanezt. Így a saját gőzében szépen megpuhul majd.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 222
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Takács Kriszti 58 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek