Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ajváros lepénykenyér

Ajváros lepénykenyér
Ajváros lepénykenyér
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha pikánsabban szeretnénk a lepénykenyerünket, ízesítsük az ajvárt ízlés szerint Erős Pistával.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát apró kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel. Hozzáadjuk a paprikát, ajvárt, 10 ek olajat és 200 ml langyos vizet. Sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osszuk, lisztezett munkalapon kb. 1 cm-es vékony körré nyújtjuk. A lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lefedve meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  3. Ujjainkkal mélyedéseket nyomkodunk a megkelt tésztába, majd óvatosan megkenjük a maradék olajjal, és megszórjuk a szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lepénykenyér kaliforniai paprikával, lepénykenyér ajvárral, ajváros-paprikás lepénykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

486
finomliszt 500 g
2 tk
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
ajvár 120 g
víz 200 ml
olívaolaj 12 ek
szezámmag 2 ek