Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyított görögdinnyehéj

Savanyított görögdinnyehéj
Savanyított görögdinnyehéj
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonlóan készítsd, mint a kovászos uborkát, csak éppen itt a kenyér-fázis kimarad.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fanyar íze, ropogós textúrája hasonlít az uborkához, de megjelenése miatt mégis igazi különlegesség! A barátnőm egyik kedvenc receptje. Én is vettem bátorságot, és tegnap elkészítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljunk fel annyi vizet sóval, amekkora üveget használunk.
  2. A dinnyehéj sötétzöld külső héját hántoljuk le, majd a héjdarabokat vágjuk csíkokra, és állítsuk az üvegbe.
  3. Tegyünk hozzá fokhagymát, mustármagot és kaprot.
  4. Öntsünk a dinnyehéjra a felforrt sós vizet, és zárjuk le légmentesen. Tegyük nedves dunsztba 10 percre az üveget, s ha már kihűlt, mehet a hűvös kamrába.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

különleges savanyúság, savanyú dinnyehéj, savanyított dinnyehéj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1EDY
1EDY Mon, 2015-08-24 13:23

kedves Olgi1213!
a felforralt levet még forrón kell a dinnyére önteni?

41
görögdinnye 1 kg
fokhagyma 1 gerezd
kapor 1 teáskanál
mustármag 1 kk
víz 1 l
1 teáskanál