Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárított paradicsom otthon

Szárított paradicsom otthon
Szárított paradicsom otthon
610 perc / előkészület: 10 perc sütés: 600 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a szárított paradicsom gyorsan fogy, és egy ideje már én magam készítem. A mostani nyár nem éppen napon szárítós, úgyhogy maradt a sütő, de így is jó lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagyobb paradicsomokat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk.
  2. Apróra vágjuk a zöldfűszereket (bazsalikom, kakukkfű, majoranna, oregánó), és összekeverjük az olajjal.
  3. A paradicsomokat sütőpapírral bélelt sütőbe rendezzük, és megkenjük a zöldfűszeres olajjal.
  4. Kb. 10 órára a sütőbe tesszük, és kiszárítjuk.
  • sütési hőfok: 70°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 194
elküldve: 5
receptkönyvben: 257
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi szárított paradicsom, aszalt paradicsom, szárított paradicsom olivaolajban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margit42
Mancika / margit42 Mon, 2014-07-21 17:12

Elkészítettem, a zöldfűszeres olaj nagyon jót tett a paradicsomnak, hátmég a napocska! Nem sütőben készült, kifogtam 3 napsütéses napot, így még a napsugarak is benne vannak.

Topesz
Topesz / Topesz Thu, 2014-07-17 15:15

Szia! Szárítás otthon hogy tárolod? Üvegben olajjal felöntve vagy olaj nélkül?

Coook
Coook / Coook Thu, 2014-07-17 17:53

Én olajban szoktam, de magában is eláll 1-2 hétig a hűtőben ha nem teljesen száraz. Ha nincs benne nedvesség eláll pár hónapig a polcon is.

39
paradicsom 50 dkg
olívaolaj 2 ek
zöldfűszer 5 teáskanál