Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyított cukkini

Savanyított cukkini
Savanyított cukkini
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy német újságban láttam, és azóta minden évben elkészítem.

Fél óra alatt elkészül, és amikor már olcsó a cukkini a piacokon, akkor érdemes kipróbálni.

Nem használok tartósítószert, így felbontás után hűtőszekrénybe tároljuk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, és vékony szeletekre gyaluljuk.
  2. Egy kisebb fazékba felforraljuk a vizet az ecettel, beledobjuk a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, cukrot és a sót.
  3. Amikor gyöngyözik, mehet bele a cukkini. Három perc után levesszük, tisztára mosott üvegekbe töltjük.
  4. Száraz dunsztba tesszük 24 órára.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 754
elküldve: 4
receptkönyvben: 167
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Cecil

Mióta szakács: 2015.06.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukkinis savanyúság, fűszeres cukkini savanyú

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Tue, 2016-08-09 19:39

szia,nekem az volna a kérdésem,hogy a fehérborecetet almaecettel vagy sima ecettel helyettesíthetem -e vajon?Köszi!

rokamoka
rokamoka Wed, 2016-08-03 14:57

Nagyon jo kis recept!Ki szeretnèm probàlni!1 kèrdèsem lenne:Meddig àll el?(felbontàs nèlkul huvos helyen,nem hutoben)

79
cukkini 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 3 szál
víz 6 dl
fehérborecet 2 dl
1 teáskanál
cukor 10 dkg
fekete bors 1 ek
mustármag 1 ek
chili 2 db