Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával

Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával
Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan vége a nyárnak és a dinnyeszezonnak, használjuk ki még a kínálkozó lehetőséget.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól lehűtött dinnyét kettévágjuk, magjait eltávolítjuk. Kivájunk 12 gömb dinnyét, ezt félretesszük. A többit felvágjuk.
  2. Egy keverőedényben botmixerrel a dinnyét, a gyömbért, a mentaleveleket, a mézet, a vaníliás cukrot, a tejszínt s a bort összekeverjük. Visszatesszük a hűtőbe.
  3. Tálaláskor egy tányérba öntjük a levest, beletesszük a sárgadinnye gömböket, a pármai sonkát tekercsben, s díszítjük egy petrezselyemzölddel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 109
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával, sárgadinnye krémleves fehérborral és pármai sonkával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
sárgadinnye 0.5 kg
méz 2 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
gyömbér 0.5 hüvelykujjnyi
menta 1 szál
fehérbor 1 dl
habtejszín 1 dl
pármai sonka 4 dkg
petrezselyem 2 szál