r
Nosalty Logó

Sárgaborsó-főzelék pirított hagymával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Sárgaborsó-főzelék pirított hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2082 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 347 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1734 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2082 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót főzés előtti este megmossuk, beáztatjuk. (De akkor is megfő, ha elfelejtettük beáztatni.)
  2. Másnap hideg vízben feltesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és minimum egy órán át főzzük.
  3. Az egyik fej hagymát apróra felkockázzuk, és az olajjal meg a liszttel rántást készítünk belőle. Pirospaprikával megszórjuk, és a főzelékhez adjuk, jól kiforraljuk.
  4. Botmixerrel pürésítjük - így sokkal jobban emészthető -, majd a másik fej hagymát felkockázzuk, és megpirítva a főzelék tetejére szórjuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 183458
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Persze nemcsak a pirított hagyma a feltét ezen a főzeléken! Főzhetünk vele egy  darabka füstölt kolbászt az elejétől fogva, bizisten, nem bánjuk meg! :D Fasírozottal vagy sült virslivel is tálalhatjuk.  Az árkalkulációban a feltét nincs benne.

Receptkategóriák

Sárgaborsó-főzelék pirított hagymával
Tomatotree 262 recept

Évekig ódzkodtam ettől a főzeléktől (is). Azt hittem ugyanis, hogy amit sokáig kell főzni, azt biztosan nagyon bonyolult is. Pedig dehogy, hisz elfődögél magában hosszasan!  Aztán egyszercsak megtört a jég, és azóta a téli főzelékek is beálltak a sorba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.