Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsópüré fokhagymásan

Sárgaborsópüré fokhagymásan
Sárgaborsópüré fokhagymásan
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, könnyen elkészíthető, és nem utolsó sorban olcsó étel.

Sárgaborsó főzeléket már többször készítettem, de ebben a pürésített formában még nem próbáltam. Eredetileg úgy terveztem, hogy a turmixolás után rántással fogom sűríteni, de erre nem volt szükség. Nálam így mindenképp jelesre vizsgázott ez az étel, és sűrűbben is fogom készíteni, immár pürésített formában rántás nélkül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót tálba öntjük, leöntjük annyi hideg vízzel, ami ellepi, és 1 órán át állni hagyjuk.
  2. Az 1 óra leteltével leöntjük róla a vizet. Lábasba tesszük, felöntjük 10 dl vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk az egész vöröshagymát, az áttört fokhagymát és addig főzzük, amíg a sárgaborsó szemek megpuhulnak.
  3. Ekkor az egész hagymát kivesszük, és a sárgaborsót botmixerrel összepürésítjük.
  4. Egyéni ízlés szerint, ha túl sűrűnek találjuk, felönthetjük kevés vízzel, visszatesszük a tűzre, pár perc alatt összeforraljuk, és máris fogyaszthatjuk.
  5. Ha nem szükséges hígítani, máris tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 715
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 23/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

egyéb elnevezések

sárgaborsópüré, sárgaborsó-főzelék pürésítve, sárgaborsópüré hagymásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

435
felesborsó 50 dkg
víz 10 dl
1.5 tk
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 kis db