r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-pudingos süti

Csemerné Niki
Sárgabarackos-pudingos süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

412
Kalória
12.2g
Fehérje
73.4g
Szénhidrát
7.2g
Zsír
145.7g
Víz
135g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
52.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

Összesen 3293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7106.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    587.5 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    11751 micro
  • β-crypt
    1143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2434 micro
Összesen 3293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. Először a piskótát elkészítjük. A 6db tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A sárgáját jól kikeverjük a vaníliás cukorral. Összeforgatjuk a tojáshabbal.
  2. Ezután a lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és szitán keresztül tesszük ezt is a tojáshabhoz. Óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába tesszük és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Sütőtől is függ szóval figyeljük és tűpróbát csináljunk.
  4. Ha megsült kivesszük a sütőből és kihűtjük.

Barackos puding hozzavalói

  1. Következő a krém készítése. A 2 csomag pudingport elkeverjük a cukorral. Felöntjük kevés tejjel és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet és megfőzzük a pudingot.
  2. A barackokat apróra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp ellepje és hozzáöntjük a rumaromát. (Használhatunk befőttet is és akkor nem kell főzni). Ha megfőtt a barackunk, lecsepegtetjük. (Nem baj ha kicsi víz marad közte). Ha kész a pudingunk és a barack, akkor még melegen összeöntjük.
  3. Ezután egy tepsi alját vékonyan megkenjük a krémmel. Erre megy a piskóta fele, amit apróbb darabokra tördelünk. A piskótára ismét krém kerül, majd a piskóta másik fele. A végén a tetejére a maradék krém.
  4. Ha ezzel elkészültünk, mehet a hűtőbe pár órára.
  5. Bármilyen pudinggal vagy gyümölccsel elkészíthető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept saját recept, mivel volt itthon elkészített piskótám. Pár napja tortát sütöttem és nem sikerült szépre vágnom ezért nem használtam fel a tortához. Barackot találtam még itthon és így jött ez a recept. Szerintem nagyon finom, de ha el készítettétek kérlek hagyjatok megjegyzést, hogy ki milyen gyümölccsel és pudinggal csinálta és milyen lett. 🙂 Köszönöm 😘

További receptek

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...