r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-kekszes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos-kekszes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 677 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5401 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 372 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 677 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 5401 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A 4 tojást szétválasztjuk, majd a fehérjéket egy csipet sóval, vízzel magas fokozaton kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ekkor már alacsonyabb fokozattal keverjük. A lisztet és a kekszmorzsát előre összekeverjük, és fokozatosan a habhoz adjuk.
  3. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát. Aranybarnára sütjük (ne előmelegített sütőbe tegyük).
  4. Ha megsült, borítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni! Majd vágjuk három részre.

Krém

  1. A mascarponét a 6 kanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük. (Vigyázzunk, mert hosszú keveréssel elkezd vajasodni!)
  2. Gőz fölött felolvasztjuk a 200 g étcsokoládét és a vajat, majd belekeverjük a mascarponébe.
  3. Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és ezt is a krémhez keverjük. (Hagyjunk meg egy keveset a díszítéshez.)
  4. A kész krémet egy kis időre tegyük a hűtőbe, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  5. A krémmel megkenjük a piskótát, majd díszítjük.

Díszítés

  1. Szórjuk a torta tetejére a maradék sárgabarackot, a szélét körbe háztartási keksszel és a kockákra tört csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3111
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 03.

Ajánló

A kísérletezők megpróbálhatják az összes lisztet kekszporral helyettesíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokak kedvence a Boci sárgabarackos-kekszes tejcsoki, így jött az ötlet, hogy kivitelezzem torta formájában is! Remélem, így is sokan szeretni fogják.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek