r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-kekszes torta

NS
Sárgabarackos-kekszes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

677
Kalória
11.2g
Fehérje
61.8g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
28g
Víz
99.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
44.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    494.8 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 372 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A 4 tojást szétválasztjuk, majd a fehérjéket egy csipet sóval, vízzel magas fokozaton kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ekkor már alacsonyabb fokozattal keverjük. A lisztet és a kekszmorzsát előre összekeverjük, és fokozatosan a habhoz adjuk.
  3. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát. Aranybarnára sütjük (ne előmelegített sütőbe tegyük).
  4. Ha megsült, borítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni! Majd vágjuk három részre.

Krém

  1. A mascarponét a 6 kanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük. (Vigyázzunk, mert hosszú keveréssel elkezd vajasodni!)
  2. Gőz fölött felolvasztjuk a 200 g étcsokoládét és a vajat, majd belekeverjük a mascarponébe.
  3. Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és ezt is a krémhez keverjük. (Hagyjunk meg egy keveset a díszítéshez.)
  4. A kész krémet egy kis időre tegyük a hűtőbe, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  5. A krémmel megkenjük a piskótát, majd díszítjük.

Díszítés

  1. Szórjuk a torta tetejére a maradék sárgabarackot, a szélét körbe háztartási keksszel és a kockákra tört csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25

Sokak kedvence a Boci sárgabarackos-kekszes tejcsoki, így jött az ötlet, hogy kivitelezzem torta formájában is! Remélem, így is sokan szeretni fogják.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...