r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-kekszes torta

NS
Sárgabarackos-kekszes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

677
Kalória
11.2g
Fehérje
61.8g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
28g
Víz
99.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
44.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    494.8 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 372 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A 4 tojást szétválasztjuk, majd a fehérjéket egy csipet sóval, vízzel magas fokozaton kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ekkor már alacsonyabb fokozattal keverjük. A lisztet és a kekszmorzsát előre összekeverjük, és fokozatosan a habhoz adjuk.
  3. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát. Aranybarnára sütjük (ne előmelegített sütőbe tegyük).
  4. Ha megsült, borítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni! Majd vágjuk három részre.

Krém

  1. A mascarponét a 6 kanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük. (Vigyázzunk, mert hosszú keveréssel elkezd vajasodni!)
  2. Gőz fölött felolvasztjuk a 200 g étcsokoládét és a vajat, majd belekeverjük a mascarponébe.
  3. Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és ezt is a krémhez keverjük. (Hagyjunk meg egy keveset a díszítéshez.)
  4. A kész krémet egy kis időre tegyük a hűtőbe, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  5. A krémmel megkenjük a piskótát, majd díszítjük.

Díszítés

  1. Szórjuk a torta tetejére a maradék sárgabarackot, a szélét körbe háztartási keksszel és a kockákra tört csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25

Sokak kedvence a Boci sárgabarackos-kekszes tejcsoki, így jött az ötlet, hogy kivitelezzem torta formájában is! Remélem, így is sokan szeretni fogják.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...