r
Nosalty Logó

Sárgababpörkölt lenmagos rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
huzsi
Sárgababpörkölt lenmagos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Összesen 382 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Összesen 2287 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Összesen 132 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 382 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1300 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    613 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    5970 micro
Összesen 2287 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Elkészítés

A sárgababpörkölthöz

  1. A feldarabolt vöröshagymát kevés zsiradékon, pici vízzel feltesszük főni. Ha a hagyma megfőtt, hozzáadjuk a sárgababot.
  2. Fűszerezzük, és kevés vízben fedő alatt kb. 15-20 percig pároljuk.
  3. Pörköltként főzzük, és míg rotyog, addig a rizst megmossuk.
  4. A rizst kuktába tesszük a lenmaggal (lenmagot előtte megpirítottam egy teflon serpenyőben kb. 1 percig) és fűszerezzük. Kuktában 2 bögre rizshez 2,5 bögre vizet adunk hozzá, nagy lángra/hőfokra feltesszük főni, ha felfőtt levesszük alatta a hőfokot a legkisebbre és 7 percig főzzük. 7 perc után leeresztjük és fogyasztható a sárgabab pörkölttel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4165
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik külön-külön is szeretik ezeket a hozzávalókat! És akik hirtelen valami komplett főételt szeretnének elkészíteni. Ha valakinek nincs kuktája, elkészítheti hagyományosan is a rizst.

Receptkategóriák

Nővérem adta a tippet, hogy lehet pörköltként is főzni a zöldbabot, nem csak tejfölös habarással főzelékként, hanem így főételként egy kis körettel fogyasztható. A natúr rizst pedig egy kicsit feltúrbóztam a lenmaggal. A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Vegások nyugodtan fogyaszthatják, de én nem vagyok vegás, mégis szeretem, finom és laktató! Próbáld ki!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagyon tetszik, holnap el is készítem! Imádom a vajbabot, de ebben a formában még nem ismerem!

huzsi

hidd el, nem fogsz csalódni, nagyon egészséges, finom és laktató...

huzsi

szia Beki! hogy sikerült???

Törölt felhasználó

Csak a babpörköltet készítettem el, hozzá sima egyszer? rizst f?ztem, de így is nagyszer? volt. Többször fogok még iylen "pörköltet" f?zni, nálam rizs nélkül is bent van a top 10-ben!

huzsi

ugye milyen jó? tök egyszer? és finom...én rizzsel szoktam enni, csak most ötlöttem ki legutóbb, hogy a lenmag biztos nem ronthatja el (volt itthon egy nagy zacsival)...örülök hogy ízlett!

sari88

Én most csak a lenmagos rizst készítem el, de mókás helyzet állt el? :D Kipattogtak a serpeny?b?l a magocskák. Igaz, egy pici olajat tettem alá (nincs kuktám, így hagyományos módon f?zöm a rizst). Ha nem teszek olajat alá, nem pattog? Köszönöm a segítséget :)

huzsi

Szia. Én natúr szoktam rövid id? alatt alacsony h?fokon lepirítani és akkor is el?fordul hogy kipattog egy-két szem. De ha tettél alá zsiradékot biztosan jobban pattognak a szemek :) próbáld ki legközelebb csak úgy simán egy teflon serpeny?ben.

sari88

Még egy dologgal szembesültem, de ezzel már többször is mikor megpróbáltam lenmagos rizst csinálni. Nyálkás lett. Átmostam, miután megf?tt és így már jó, de ilyen kis undi nyálka lesz rajta. Ha sima rizst csinálok azon nincs, szóval gondolom a lenmagról jön. Neked nem szokott ilyen lenni?

huzsi

Bevállom nem ma készítettem utoljára, nekem nem rémlik. Én a lenmagot el?tte soha nem mostam meg, nem tudom mit?l lehet nyálkás?

Hozzávalók

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek