r
Nosalty Logó

Sárgababpörkölt lenmagos rizzsel

huzsi
Sárgababpörkölt lenmagos rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

382
Kalória
9.1g
Fehérje
69.4g
Szénhidrát
8.2g
Zsír
175.5g
Víz
-
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Összesen 382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Összesen 2287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sárgababpörkölthöz

A lenmagos rizshez

Összesen 132 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1052.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1300 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    613 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    5970 micro
Összesen 2287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A sárgababpörkölthöz

  1. A feldarabolt vöröshagymát kevés zsiradékon, pici vízzel feltesszük főni. Ha a hagyma megfőtt, hozzáadjuk a sárgababot.
  2. Fűszerezzük, és kevés vízben fedő alatt kb. 15-20 percig pároljuk.
  3. Pörköltként főzzük, és míg rotyog, addig a rizst megmossuk.
  4. A rizst kuktába tesszük a lenmaggal (lenmagot előtte megpirítottam egy teflon serpenyőben kb. 1 percig) és fűszerezzük. Kuktában 2 bögre rizshez 2,5 bögre vizet adunk hozzá, nagy lángra/hőfokra feltesszük főni, ha felfőtt levesszük alatta a hőfokot a legkisebbre és 7 percig főzzük. 7 perc után leeresztjük és fogyasztható a sárgabab pörkölttel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nővérem adta a tippet, hogy lehet pörköltként is főzni a zöldbabot, nem csak tejfölös habarással főzelékként, hanem így főételként egy kis körettel fogyasztható. A natúr rizst pedig egy kicsit feltúrbóztam a lenmaggal. A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Vegások nyugodtan fogyaszthatják, de én nem vagyok vegás, mégis szeretem, finom és laktató! Próbáld ki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...