r
Nosalty Logó

Szicíliai narancssaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Szicíliai narancssaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 849 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    792 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    3696 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5159 micro
Összesen 849 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A narancsot meghámozzuk, amennyire lehet eltávolítjuk a fehér héját. Felszeleteljük, Apróra vágjuk.
  2. A pórét vékonyan felkarikázzuk, a karikákat szétszedjük.
  3. A petrezselymet apróra vágjuk.
  4. A diót megtörjük, megtiszítjuk, durvára vágjuk.
  5. A narancsot, pórét, petrezselymet összekeverjük, tálra rendezzük. Meghintjüka dióval.
  6. Az olajat a citromlével és az áttört fokhagymával habosra keverjük, fűszerezzük, és a narancsra öntjük.
  7. Legalább fél órára behűtjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7853
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Ajánló

Enyhén pirított, háromszögletűre vágott toast kenyérrel, és gépsonkával tálaltam.

Receptkategóriák

Szicíliai narancssaláta
8zsuzsa8 210 recept

Fogykúrázó barátnőm jött délután, a kedvéért kerestem valami érdekességet. Lajos Mari receptjét találtam meg.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek