r
Nosalty Logó

Sakktáblaszelet

Flóra
Sakktáblaszelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

467
Kalória
5.9g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
16g
Víz
95g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
16.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    295.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 2798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 461 kcal

Elkészítés

  1. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, beletesszük a vaníliaaromát.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát kettéválasztjuk. A csokoládét megolvasztjuk, és beledolgozzuk a tészta egyik felébe. A tésztákat letakarjuk, és 25 percre a hűtőbe rakjuk.
  4. A tésztákat 3 cm vastagságúra nyújtjuk, és 8x20 cm-es téglalapokat formázunk belőlük.
  5. Az egyik tésztát megkenjük tojással, és rátesszük a másikat.
  6. A tésztát hosszában félbevágjuk, és az egyik felét megfordítjuk. Az egyik fél tészta oldalát megkenjük tojással, és a tésztát úgy illesztjük össze, hogy sakktáblamintát kapjunk.
  7. A tésztát szeletekre vágjuk, és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  8. A sütiket előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk őket a tepsiben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szerettem volna valamilyen sütit készíteni úgy hirtelenjében, és ehhez megvoltak itthon a hozzávalók.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...