Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercs egyszerűen

Sajttekercs egyszerűen
Sajttekercs egyszerűen
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben tömbsajtot melegítettünk bezacskózva, amit még melegen ki kellett nyújtani, kapkodni kellett, hogy még ne legyen kemény a feltekeréshez, de így a hő elolvasztotta a tölteléket ... tiszta macera volt. Az, hogy kapható szeletelt sajt, egészen egyszerűvé teszi az elkészítést, és biztosan malőrmentes a végeredmény. Nagyon finom pirítóssal, önmagában, mindig.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóshoz, natúr vagy grill szelethez, vagy akár csak magában is nagyon finom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kemény főtt tojásokat szétszedjük, a fehérjét és a sárgáját külön tálakba tesszük, a fehérjét nagyon finomra felaprítjuk, a sárgáját villával összetörjük.
  2. A fehér részhez kerül a vajkrém fele, a szobahőmérsékletű vaj fele, az egy gerezd nagyon finomra vágott fokhagyma. Villával szépen kikeverhető.
  3. A sárga részhez tesszük a vajkrém másik felét, a vaj másik felét, a mustárt és a finomra vágott petrezselymet. Villával ezt is krémesre keverjük. Nem igényel igazán fűszerezést egyik krém sem, mert a sajt is és a sonka is elég sós.
  4. Sütőpapírt terítünk ki az asztalra. A sajtszeleteket egymást fedve kirakjuk rá. Megkenjük a fehér tojáskrémmel. Erre kerülnek a sonkaszeletek, enyhe átfedésben. Végül a sárga tojáskrémet kenjük rá.
  5. A sütőpapír segítségével óvatosan, nem túl szorosan, feltekerjük. Maradhat a henger körül a sütőpapír, de kívülről folpackba is vagy műanyag zacskóba is becsomagoljuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőben legalább egy éjszakát pihenjen, hogy összeálljon és szilárdabb lehessen a töltelék. Másnap már gyönyörűen szeletelhető.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 723
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiseszti

Mióta szakács: 2009.12.31.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás sajttekercs, mustáros-vajkrémes sajtrolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

680
edami sajt 200 g
prágai sonka 100 g
főtt tojás 4 db
vaj 100 g
vajkrém 200 g
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
mustár 1 teáskanál