r
Nosalty Logó

Sajttekercs egyszerűen

Kiseszti
Sajttekercs egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

680
Kalória
25.2g
Fehérje
4.7g
Szénhidrát
62.5g
Zsír
74.6g
Víz
322.1g
Koleszterin
199.8mg
Élelmi rost
741.6mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2719 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 680 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    2268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1344 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 2719 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

  1. A kemény főtt tojásokat szétszedjük, a fehérjét és a sárgáját külön tálakba tesszük, a fehérjét nagyon finomra felaprítjuk, a sárgáját villával összetörjük.
  2. A fehér részhez kerül a vajkrém fele, a szobahőmérsékletű vaj fele, az egy gerezd nagyon finomra vágott fokhagyma. Villával szépen kikeverhető.
  3. A sárga részhez tesszük a vajkrém másik felét, a vaj másik felét, a mustárt és a finomra vágott petrezselymet. Villával ezt is krémesre keverjük. Nem igényel igazán fűszerezést egyik krém sem, mert a sajt is és a sonka is elég sós.
  4. Sütőpapírt terítünk ki az asztalra. A sajtszeleteket egymást fedve kirakjuk rá. Megkenjük a fehér tojáskrémmel. Erre kerülnek a sonkaszeletek, enyhe átfedésben. Végül a sárga tojáskrémet kenjük rá.
  5. A sütőpapír segítségével óvatosan, nem túl szorosan, feltekerjük. Maradhat a henger körül a sütőpapír, de kívülről folpackba is vagy műanyag zacskóba is becsomagoljuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőben legalább egy éjszakát pihenjen, hogy összeálljon és szilárdabb lehessen a töltelék. Másnap már gyönyörűen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Régebben tömbsajtot melegítettünk bezacskózva, amit még melegen ki kellett nyújtani, kapkodni kellett, hogy még ne legyen kemény a feltekeréshez, de így a hő elolvasztotta a tölteléket ... tiszta macera volt. Az, hogy kapható szeletelt sajt, egészen egyszerűvé teszi az elkészítést, és biztosan malőrmentes a végeredmény. Nagyon finom pirítóssal, önmagában, mindig.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek