Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pongyolás virsli 2.

Pongyolás virsli 2.
Pongyolás virsli 2.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV Paprikában láttam meg ezt a receptet, és nagyon megtetszett, fel is írtam rögtön a megállítható, visszatekerhető, újra lejátszható IPTV-mel, melyet ilyen szempontból is nagyon szeretek! :-) Ajánlom mindenkinek, mert gyors és finom! :-)
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nemcsak virslivel készíthető, hanem érdemes kipróbálni kolbásszal, szilvalekvárral, sárgabarack lekvárral, sajttal. Tehát sósan és édesen is finom.
Egyszerű, gyors és változatos formákkal bolondítható meg a pongyolás virsli. Pl. batyukat készítettem vagy nyitott papucsokat. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes tésztába csomagoljuk be! :-)
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz anyagokat, vagyis a lisztet, sütőport, reszelt sajtot, sót összekeverjük egy tálban.
  2. A folyékony hozzávalókat, vagyis a tejet, olajat, tojást villával összekeverjük.
  3. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a száraz anyagokhoz óvatosan. Sima, kicsit lágy és kicsit ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastag téglalap alakúra.
  5. Kis négyzetekre vágjuk fel a tésztát (mintha gombócokat készítenénk) úgy, hogy a kis virslik beleférjenek. A virslit a négyzet egyik sarkára helyezzük, és onnan tekerjük fel, ahogy ezen a kép-kollázson látszódik
  6. Kivajazott tepsibe helyezzük a kész batyukat. (Én gáztepsibe szoktam belerakni.)
  7. Ha elkészültek, akkor 1 egész tojás és csipet só keverékével megkenjük a tetejét.
  8. Forró sütőben kb. 10-15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 50x30x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 540
elküldve: 2
receptkönyvben: 208
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvalekváros papucs, sárgabarack lekváros papus, lekváros batyu, kolbászkák pongyolában, tésztába csomagolt virsli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2011-03-30 10:44

Szia! Csak az alul-felül sütést lehet kiválasztani, de sima hagyományos sütőben sütöttem... Risi

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Tue, 2011-03-29 18:38

Bocsi,megtudná mondani valaki h mennyi ideig kell kb sütni?
Mert időre csinálom és fontos lenne!!
Előre is köszönöm!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-17 10:14

szia! tegnap este megcsináltam, kolbászt raktam bele, istenien sikerült :) annyi, hogy nekem kb fél kilo lisztet felvett, mire nyújtható lett :) addig eléggé ragadt, de folyamatosan pótoltam :)
köszi a receptet, lejegyeztem, a kerti partikra szuper :)

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-03-17 13:56

Szia Tündikirálylány!
Örülök, hogy sikerült! Kicsit ragadósnak kell lennie a tésztának... én nem pótoltam. Esetleg próbáld ki egyszer úgy is... tényleg szuper a kerti partikra! Jó sütögetést! Risi

492
finomliszt 37 dkg
sütőpor 1 csomag
sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
virsli 40 dkg