r
Nosalty Logó

Pongyolás virsli 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Pongyolás virsli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2956 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 492 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10016.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2514 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    4572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 2956 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz anyagokat, vagyis a lisztet, sütőport, reszelt sajtot, sót összekeverjük egy tálban.
  2. A folyékony hozzávalókat, vagyis a tejet, olajat, tojást villával összekeverjük.
  3. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a száraz anyagokhoz óvatosan. Sima, kicsit lágy és kicsit ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastag téglalap alakúra.
  5. Kis négyzetekre vágjuk fel a tésztát (mintha gombócokat készítenénk) úgy, hogy a kis virslik beleférjenek. A virslit a négyzet egyik sarkára helyezzük, és onnan tekerjük fel, ahogy ezen a kép-kollázson látszódik.
  6. Kivajazott tepsibe helyezzük a kész batyukat. (Én gáztepsibe szoktam belerakni.)
  7. Ha elkészültek, akkor 1 egész tojás és csipet só keverékével megkenjük a tetejét.
  8. Forró sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16926
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Ajánló

Nemcsak virslivel készíthető, hanem érdemes kipróbálni kolbásszal, szilvalekvárral, sárgabarack lekvárral, sajttal. Tehát sósan és édesen is finom. Egyszerű, gyors és változatos formákkal bolondítható meg a pongyolás virsli. Pl. batyukat készítettem vagy nyitott papucsokat. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes tésztába csomagoljuk be! :-)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A TV Paprikában láttam meg ezt a receptet, és nagyon megtetszett, fel is írtam rögtön a megállítható, visszatekerhető, újra lejátszható IPTV-mel, melyet ilyen szempontból is nagyon szeretek! :-) Ajánlom mindenkinek, mert gyors és finom! :-)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...